Sākusies balsošana par Gada liepājniekiem

No 25. februāra līdz 3. martam ikviens liepājnieks var nobalsot par Gada liepājnieku TOP 15, izvēloties vienu no 27 izvirzītajiem kandidātiem. Tas būs reizē arī Paldies šiem visiem sabiedrībā cienījamiem cilvēkiem par viņu veikumu Liepājas labā.

Balsot iespējams elektroniski pašvaldības mājas lapā ŠEIT, gan rakstiski aizpildot balsošanas anketu Domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Rožu ielā 6.

Kā zināms, aptaujā par 2013. gada Goda un Gada liepājniekiem Domē tika saņemta 61 anketa ar ieteikumiem par astoņiem kandidātiem Goda Liepājnieka titulam un 34 Gada liepājniekiem.

Liepājnieku iesniegtās anketas un to atbilstību konkursa nolikumam izvērtēja apbalvojumu konsultatīvā padome Domes priekšsēdētāja vietnieka Gunāra Ansiņa vadībā, kurā darbojas pilsētas sabiedrības dažādu nozaru pārstāvji. Galvenais kritērijs bija tas, cik nozīmīgs, pamanāms un sabiedrības atzinīgi novērtēts bijis kandidāta veikums pilsētas labā aizvadītajā - 2013. gadā.

15 iedzīvotāju izvirzītie „Gada liepājnieki 2013” tradicionāli tiks sumināti Liepājas dzimšanas dienā - 18. martā Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.

Titulu "Goda liepājnieks" Apbalvojumu konsultatīvā padome, vērtējot liepājnieku ierosinājumus, piešķirs nākamajā sēdē marta sākumā par īpašiem nopelniem Liepājas labā - tie var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā. Tas var būt gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša un panākumiem bagāta darbība.

Goda liepājnieka titulu piešķir vienu reizi, Gada liepājnieka titulu vienam cilvēkam var piešķirt arī vairākkārt.


Informāciju sagatavoja:
Gunta Jākobsone,
sabiedrisko attiecību speciāliste,

Atpakaļ