Sākas šā gada konkurss par sakoptākajiem Liepājas namiem

Liepājas pilsētas Domes konkursa „Liepāja pucējas” žūrija aicina divu nedēļu laikā, līdz pirmdienai, 19. augustam, ikvienu pilsētas iedzīvotāju līdzdarboties šā gada sakoptāko namu apzināšanā un žūrijas informēšanā par tiem.

Savus pieteikumus vai informāciju par sakoptākajiem namiem un to teritorijām ikviens iedzīvotājs ir aicināts iesniegt pašvaldībā, zvanot uz „karsto tālruni” 6 3425197 un atstājot ziņu automātiskajā atbildētājā, vai arī atnākot uz Domes Apmeklētāju pieņemšanas centru, vai arī nosūtot vēstuli uz epasta adresi: apc@dome.liepaja.lv.

Informāciju var iesniegt, izmantojot arī sociālos tīklus: draugiem.lv/liepajalv vai twitter.com/liepajalv .

Sakoptākās ēkas ļoti vēlams pieteikt no katra mikrorajona: Vecliepājas, Jaunliepājas, Ziemeļu priekšpilsētas, Karostas, Zaļās birzs, Tosmares un Jaunās pasaules.

Piekdien, 2. augustā, Domē notika šā gada konkursa „Liepāja pucējas” žūrijas pirmā sēde, kurā tika lemts par konkursa norises kārtību.

Līdz 19. augustam arī  žūrijas pārstāvji paši, tāpat kā iepriekšējos gados, apsekos pilsētu un pievērsīs uzmanību ikvienam namam, kura īpašnieks pret to izrādījis  gādīga un rūpīga saimnieka attieksmi, tādējādi ir rosinošs piemērs citiem pilsētniekiem.

Gan iedzīvotāju sniegtā, gan pašu žūrijas locekļu iegūtā informācija  par skaistākajiem un sakoptākajiem namiem tiks apkopota un izvērtēta, un uz tās pamata noteikti šā gada konkursa laureāti.

Sakoptāko namu īpašnieki vai to apsaimniekotāji tiks sveikti 6. septembrī. Uzvarētājiem žūrija pasniegs īpašu atzinības plāksnīti pilsētas karoga krāsā ar skaitli 2013, ko piestiprināt pie mājas fasādes, un pilsētas karogu.

Pavisam šogad piešķirs 10 godalgas, bet žūrija patur tiesības atsevišķos gadījumos izteikt īpašu atzinību.

Sakoptākie nami un teritorijas tiks vērtēti pēc konkursa nolikumā apstiprinātajiem kritērijiem: objekta sakoptība kopumā, mazo arhitektūras formu tehniskais stāvoklis un sakoptība, apstādījumu un labiekārtojuma kvalitāte, visu arhitektūras elementu un teritorijas stilistiskā vienotība, ideju un izmantoto materiālu oriģinalitāte u.c.

Konkursa nolikums paredz, ka netiek vērtētas ēkas un teritoriju daļas, kas atrodas aiz augstiem vai necaurredzamiem žogiem.

Sakoptākie nami, kā ierasts, tiks noteikti nominācijās: „Sakoptākais uzņēmums/iestāde”, „Sakoptākā daudzdzīvokļu māja” un „Sakoptākā individuālā māja”.

Šogad pašvaldība sakoptāko namu konkursu rīko 13. gadu pēc kārtas. Sakoptākos Liepājas namus – iepriekšējo gadu konkursu uzvarētājus – ir iespējams apskatīt pašvaldības mājas lapā sadaļā: FOTO 

UZZIŅAI
Konkursa oficiālais vērtētājs ir žūrija: priekšsēdētājs ir Domes izpilddirektors Edgars Rāts un žūrijas locekļi: Agita Ansule, Iveta Ansone, Indulis Kalns, Margarita Kaņevska, Daina Matule, Ginta Stavrovska, Gunta Šnipke, Aigars Štāls.


Aigars Štāls,
Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists

Foto: 2012. gada privātmāju grupas uzvarētājs - nams Dārtas ielā 26.

Atpakaļ