Sākas publiskās apspriešanas pilsētas mikrorajonos

Turpinoties publiskajām apspriešanām pilsētas attīstības dokumentiem, ar šo nedēļu tās tiks rīkotas lielākajos Liepājas mikrorajonos, nodrošinot iedzīvotājiem ērtāku iespēju klātienē izteikt savu vērtējumu, viedokli un priekšlikumus par attīstības dokumentiem.


Publisko apspriešanu norises laiki un vietas šonedēļ:

  • pirmdien, 27. janvārī, plkst. 18.00 Ezerkrasta mikrorajonā, Liepājas 8. vidusskolā, Dunikas ielā 9-11;
  • otrdien, 28. janvārī, plkst. 18.00 Ziemeļu priekšpilsētas mikrorajonā, Liepājas 15. vidusskolā, O. Kalpaka ielā 96;
  • ceturtdien, 30. janvārī, plkst. 18.00 Zaļās birzs mikrorajonā, bibliotēkā „Zaļā birzs”, Talsu ielā 39;
  • piektdien, 31. janvārī, plkst. 12.00 Pensionāru dienas centrā, Klaipēdas ielā 96.


Iepriekšējā nedēļā publiskās apspriešanas norisinājās kultūras, tūrisma, uzņēmējdarbības un nevalstisko organizāciju mērķauditorijām. Publiskās apspriešanas apmeklējuši gandrīz 100 cilvēku, aktīvi izsakot savu viedokli ne tikai par tēmām konkrētām mērķgrupām, bet par dažādiem jautājumiem, kas skar liepājniekus kā pilsētas iedzīvotājus.

Visaktīvākās diskusijas divas ar pusi stundu garumā izvērsās par kultūras un tūrisma nozares attīstību, skarot tādas tēmas, kā teātra mazā zāle, kultūrvēsturiskais mantojums, Jūrniecības muzejs un citas tēmas. Diskusijā tika uzsvērta ciešākas sadarbības nepieciešamība starp dažādām nozarēm. Tāpat tika sniegti vairāki priekšlikumi un precizējumi par attīstības dokumentu saturu un attīstības virzieniem.

Sadarbības nepieciešamības jautājums tika uzsvērts arī uzņēmēju diskusijā. Uzņēmēji izteica nepieciešamību veicināt izglītības jomas ciešāku sasaisti ar pilsētas uzņēmējdarbības vidi un darba devējiem. Tāpat tika apspriestas ekonomiskās specializācijas un nozares līdz 2030. gadam, kuru ietekmi nepieciešams pastiprināt, kā arī perspektīvās jaunās uzņēmējdarbības nozares.

Tāpat arī diskusijā ar nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem tika uzsvērta nepieciešamība pēc ciešākas sadarbības gan NVO savā starpā, gan starp dažādām institūcijām un organizācijām. Tāpat tika skartas citas tēmas – veselība, projektu līdzfinansēšana, mikrorajonu un dzīvojamo ēku sakārtošana un vēl citi jautājumi.

Kā uzsver Attīstības pārvaldes vadītāja p.i. Mārtiņš Ābols, svarīgs ir ikviena iedzīvotāja viedoklis un  visas izteiktās idejas un priekšlikumi tiek uzklausīti un ņemti vērā. Tāpat publiskās apspriešanas var radīt korekcijas un izmaiņas esošajos attīstības dokumentos.

Jebkuras jomas pārstāvji un interesenti var apmeklēt ikvienu sabiedrisko apspriešanu bez iepriekšējas pieteikšanās.

Arī Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas (IAS) 2030 un Attīstības programmas (AP) 2020 un Vides pārskata dokumentiem var apskatīt turpat – pašvaldības mājas lapā www.liepaja.lv sadaļā „Sabiedrība” – „Sabiedrības līdzdalība”

Ar Liepājas pilsētas attīstības dokumentiem varēs iepazīties publisko apspriešanu norises vietās, kā arī pilsētas bibliotēkās – Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā, Zivju ielā 7, Zaļās birzs bibliotēkā, Talsu ielā 39, Valtera bibliotēkā, Krūmu ielā 29, bibliotēkā „Libris”, M.Ķempes ielā 11, bibliotēkā „Varavīksne”, Liepājas Olimpiskajā centrā, Brīvības ielā 39.

Dokumenti būs pieejami arī Sociālajā dienestā, E.Veidenbauma ielā 3, Liepājas namu apsaimniekotājā, Tukuma ielā 1a, Liepājas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Rožu ielā 6, kā arī APC filiālē Mazā domē Karostā, Ģenerāļa Baloža ielā 1.

Novērtējuma un priekšlikumu anketu vai brīvā formā rakstītu iesniegumu par pilsētas attīstības dokumentiem līdz 2014. gada 21. februārim var iesniegt Liepājas pilsētas Domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā (APC) Rožu ielā 6, kā arī APC filiālē Mazā domē Karostā, Ģenerāļa Baloža ielā 1.

Sūtot pa pastu, vēstuli adresējiet Liepājas pilsētas Domes Attīstības pārvaldei, Rožu ielā 6, Liepājā, LV–3401.

Anketu var aizpildīt arī elektroniski ŠEIT

Lai, saskaņā ar normatīvo regulējumu, iekļautu Jūsu priekšlikumus publiskās apspriešanas kopsavilkuma dokumentā, jānorāda:


fiziskām personām – vārds, uzvārds, e-pasta adrese vai tālrunis;
Juridiskām personām – nosaukums, darbības joma, e-pasta adrese vai tālrunis.

Publiskās apspriešanas kopsavilkuma dokuments tiks sagatavots un publiskots 30 dienu laikā pēc publiskās apspriešanas beigām pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv.

Papildu informācija:
Lai vienotos par Liepājas pilsētas ilgtermiņa un vidēja termiņa mērķiem, to sasniegšanai būtiskākajām rīcībpolitikām, kā arī prioritārajiem investīciju projektiem, š.g. 10. janvārī Liepājas pilsētas Dome uzsāka publisko apspriešanu par Liepājas pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030. gadam 1. redakciju, Liepājas pilsētas attīstības programmas 2014.–2020. gadam 1. redakciju un minēto dokumentu stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējumu – Vides pārskata 1. redakciju.

Dokumenti izstrādāti Liepājas pilsētas pašvaldības administratīvajai teritorijai, tomēr Liepājai kā starptautiska un nacionāla līmeņa centram ir plašāka ietekme. Piemēram, reģionālā mērogā dokumenti ietekmēs Kurzemes plānošanas reģiona teritoriju, prioritāri skarot Liepājas apkārtni un nodrošinot visplašākā pakalpojumu pieejamību un dažādu jomu attīstību. Nacionālā mērogā dokumenti ietekmēs Liepājas  sasniedzamību un ar loģistikas nodrošināšanu saistītas jomas (sauszemes un jūras transporta sasaisti un attīstību, cilvēkresursu mobilitātes) nodrošināšanu. Dokumentus plānots apstiprināt 2014. gada vidū.


Dace Ķēde,
Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ