Saeimas komisijā diskutēs par turpmākajiem soļiem „legālo narkotiku” apkarošanai

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 5.martā, plašā ekspertu lokā diskutēs par veicamajiem pasākumiem jaunu psihoaktīvo vielu ierobežošanai.

„Lai cik neveikli neizklausītos vārdu salikums „legālās narkotikas”, tas diemžēl visai precīzi raksturo esošo situāciju: patlaban nav iespējams aizliegt tirgot augu maisījumus, kuru sastāvdaļas nav aizliegto psihotropo vielu sarakstā vai kurām nav piemērots pagaidu aizliegums. Lai arī šo nāves tirgoņu bizness līdz ar likumu izmaiņām kļūst aizvien sarežģītāks, no mediķiem saņemtās ziņas par cietušajiem jauniešiem liek meklēt aizvien jaunus risinājumus. Trešdien pēc komisijas deputāta Arvila Ašeradena iniciatīvas plašā ekspertu lokā diskutēsim par turpmākajiem soļiem, kā, sadarbojoties likumdevējam, policijai, mediķiem un pašvaldībām, varam efektīvi vērsties pret šīs sērgas izplatību,” norāda komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Komisijas priekšsēdētāja atzīst: sabiedrības pieprasījums pēc efektīvas „legālo narkotiku” apkarošanas ir ļoti augsts, bet par valsts un pašvaldību nepietiekamo kapacitāti „spaisu” apkarošanā liecina pilsoniskas iniciatīvas, bloķējot nāvējošā dūma tirdzniecības vietas un atturot jauniešus no kārtējās apreibinošās devas iegādes. „Varam būt pateicīgi šiem cilvēkiem, taču valstij ir jāmeklē visaptverošs risinājums, lai šīs vielas nebūtu pieejamas ikvienam skolēnam, bet narkotiku tirgotāji tiktu bargi sodīti,” uzsver A.Barča.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks trešdien, 5.martā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā. Tajā aicināti piedalīties Ekonomikas ministrijas, Labklājības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji.




Saeimas Preses dienests

saeima.lv

Atpakaļ