Saeimā veidos darba grupu par obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanu

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 9.martā, vienojās izveidot darba grupu, kas  strādās pie obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanas jautājumiem. 

“Obligātās veselības apdrošināšanas ieviešana ir darbs, ko apņēmies veikt arī jaunais Ministru kabinets. Valdība pie šī jautājuma plānojusi strādāt divos – ministru un ekspertu - līmeņos. Vēlot veiksmi un panākumus valdības darbam, mēs vienlaikus apkoposim Saeimas deputātu ierosinājumus un pastiprināti strādāsim ar pacientu organizācijām, taujājot pēc viņu viedokļa par piemērotākajiem risinājumiem. Protams, mums ir viens mērķis un darbs Saeimas un valdības līmenī tiks koordinēts, tas būs savstarpēji papildinošs. Taču vienlaikus lūkosim, lai darbs pie šī svarīgā jautājuma neaiziet strupceļā, kā tas vairākkārt noticis līdz šim. Darba drupa veidota pēc Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētāja Romualda Ražuka iniciatīvas,” norāda Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. 

Kā uzsver R.Ražuks, darba grupas uzdevums būs arī analizēt līdzšinējo pieredzi veselības apdrošināšanas jomā, pārņemot atsevišķus elementus no 11.Saeimas laikā izstrādātā, bet galu galā neieviestā modeļa, kas veselības apdrošināšanu paredzēja sasaistīt ar nodokļu nomaksu. “Šīs sistēmas izstrādē ieguldīts daudz līdzekļu, un ir jomas, kurās nevajadzētu no jauna izgudrot velosipēdu, piemēram, definējot sabiedrības grupas, kuras tiktu apdrošinātas par valsts līdzekļiem. Lūkosim arī, ko varam pārņemt no kaimiņvalstīm, kurās veselības apdrošināšana labi darbojas jau daudzus gadus,” norāda R.Ražuks.  

Komisija nolēma aicināt līdz 18.martam visas Saeimas frakcijas deleģēt pārstāvjus šai darba grupai. 

 

Saeimas Preses dienests

Atpakaļ