Saeimā diskutēs par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību

Saeimā trešdien, 3.decembrī, atzīmējot Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti, notiks diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, kas šogad veltīta cilvēku ar invaliditāti nodarbinātībai. 

Diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, un tās dalībniekus uzrunās arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas SUSTENTO valdes priekšsēdētāja Gunta Anča. 

Diskusijā plānots pārrunāt nodarbinātības politikas aktualitātes cilvēku ar invaliditāti atbalstam, kā arī vērtēt situāciju, gaidas un izmaiņas cilvēku ar invaliditāti nodarbinātībā. Klātesošos uzrunās Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis un Nodarbinātības valsts aģentūras Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu daļas vadītāja Solveiga Kabaka. 

Pasākumā aicināti piedalīties Saeimas deputāti, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. 

Diskusijas „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” dalībnieki 3.decembrī aicināti pulcēties reģistrācijai no pulksten 9.30. Diskusija norisināsies Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, no pulksten 10.00 līdz 12.00. 

Diskusiju „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” rīko Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO. 

Diskusija būs tiešsaistē skatāma arī Saeimas mājaslapā www.saeima.lv. 

Pirmā cilvēku ar invaliditāti atbalstam veltītā diskusija „Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” notika 2010.gada 3.decembrī. 

3.decembris par Starptautisko dienu cilvēkiem ar invaliditāti tika pasludināts ANO Ģenerālās Asamblejas sēdē 1992.gadā. Šīs dienas mērķis ir palielināt informētību un izpratni par invaliditātes jautājumiem, kā arī mobilizēt praktisku atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti.

Diskusijas programma


Saeimas Preses dienests

Atpakaļ