Runās par sporta kluba "Liepājas metalurgs" funkciju pārņemšanu pašvaldības pārziņā

Lai pārrunātu iespējamo sporta kluba "Liepājas metalurgs" realizēto bērnu un jauniešu futbola un hokeja treniņu programmu pārņemšanu pašvaldības pārziņā, Liepājas domes priekšsēdētājai Silvai Goldei šodien paredzēta tikšanās ar uzņēmuma "Liepājas metalurgs" padomes priekšsēdētāju Gunti Vilnīti.

"Ceru, ka atradīsim konstruktīvus risinājumus, lai visi bērni un jaunieši, kuri Liepājā trenējas futbolā un hokejā, varētu to turpināt," "Rietumu Radio" sacīja Golde. Viņa norādīja, ka "Liepājas pašvaldība bez attiecīga "Liepājas metalurga" vadības lēmuma nevar pārņemt sporta kluba funkcijas". Līdz šim, kā atzina amatpersona, ir bijis gaidīšanas režīms, jo šāds lēmums nav pieņemts.

Kā informēja Golde, viņa pirms aptuveni mēneša nosūtījusi atkārtotu vēstuli uzņēmuma vadībai, lai pārtrauktu neziņu par sporta kluba "Liepājas metalurgs" likteni, un pauda gandarījumu, ka Vilnītis piekritis tikties.

Kā ziņots, Liepājas pašvaldība jau no septembra ir gatava pārņemt un finansēt sporta kluba "Liepājas metalurgs" realizētās futbola un hokeja treniņu programmas. 25.jūlijā Liepājas domes sēdē ir mainīts pašvaldības pārziņā esošās Liepājas Sporta spēļu skolas nolikums, lai šis process varētu notikt, "Rietumu Radio" uzzināja Liepājas pašvaldībā.

"Liepājas pašvaldība katrā ziņā atbalstīs bērnu un jauniešu sportu," iepriekš sacīja Golde, vienlaikus atzīstot, ka gala lēmumu pieņemšanu ietekmējot neskaidrība par uzņēmuma "Liepājas metalurgs" likteni. Amatpersona arī pieļāva, ka uzņēmuma jaunajam investoram, iespējams, arī būs interese atbalstīt sportu un saglabāt sporta klubu, un tad, kā izteicās Golde, "risinājumi varētu būt citādāki".

Pārņemot hokeju un futbolu, Sporta spēļu skolai, kā atzina Golde, būtu nepieciešams būtisks papildu finansējums, taču konkrētus skaitļus viņa pagaidām atturējās minēt, norādot, ka summas tiek precizētas. Amatpersona atzina, ka, veicot izmaiņas, iespējas trenēties tiktu nodrošinātas visiem ap 600 bērniem un jauniešiem, kuri trenējas futbolā un hokejā.

Kā atzina Golde, iespējams, pašvaldībai būs jāpārņem arī SK "Liepājas metalurgs" līdz šim apsaimniekotās sporta bāzes, kuru uzturēšanā esot ieguldīti prāvi līdzekļi.

Jau ziņots, ka maijā un jūnijā Liepājas pašvaldība SK "Liepājas metalurgs" kopumā piešķīrusi vairāk nekā 30 000 latu dotāciju. Golde atzina, ka dotāciju klubs varētu saņemt vēl dažus mēnešus līdz situācijas juridiskam atrisinājumam.

LETA
 

Atpakaļ