Rosina grozījumus svētku pabalsta izmaksā un nekustamā īpašuma nodokļu atvieglojumus represētajiem

Ceturtdien, 12. jūnijā, pilsētas Finanšu komitejas sēdē tika rosināti grozījumi Liepājas pilsētas domes 2012. gada 20.decembra saistošajos noteikumos nr. 27 "Par svētku pabalstiem”.

Saistošo noteikumu projekts paredz - noteikt, ka mantiskā veidā piešķirtā bērna piedzimšanas pabalsta izmaksu pārtrauc, ja pabalsta saņēmējs to nav izmantojis sešu mēnešu laikā no pabalsta piešķiršanas dienas.

Kā arī grozījumi paredz palielināt pabalstu skolas piederumu iegādei akcijā „Skolas soma” apmēru līdz 20 Eur. Šobrīd noteiktais pabalsta skolas piederumu iegādei akcijā „Skolas soma” apmērs ir 15 Eur. Tā kā izdevumi skolas piederumu iegādei pirms kārtējā mācību gada veido būtisku ģimenes izdevumu daļu, ir nepieciešams palielināt pašvaldības sniegto atbalstu noteikumos noteiktajām ģimenēm, kurās bērni mācās vispārējās izglītības iestādē.

Pabalsta skolas piederumu iegādei akcijā „Skolas soma” izmaksai 20 Eur apmērā, 2014.gada budžetā papildus piešķirti 9000 Eur.

Tāpat Finanšu komitejā šodien tika rosināti arī grozījumi Liepājas pilsētas domes 2013.gada 12.decembra saistošajos noteikumos Nr.52 “Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Liepājas pilsētā 2014.gadā”.

Grozījumi paredz, ka nodokļa atvieglojumus piemēros 50% apmērā politiski represētajai personai un nacionālās pretošanās kustības dalībniekam par nekustamo īpašumu, kas ir šīs personas īpašumā vai tiesiskā valdījumā mazāk nekā 5 gadus.

Kā arī 50% apmērā politiski represētajai personai un nacionālās pretošanās kustības dalībniekam par Liepājas pilsētas pašvaldības nekustamo īpašumu, par kuru persona ir noslēgusi īres vai nomas līgumu ar pašvaldību.

Paredzēts, ka atvieglojumi tiks piemēroti ar nākamo mēnesi pēc iesnieguma saņemšanas par Liepājas pilsētā esošo īpašumu, kura ir personas deklarētā dzīves vieta.

Par šiem grozījumiem deputātiem vēl jālemj Domes sēdē.

Atpakaļ