Rīkos samazinātā apkures tarifa projekta sabiedrisko apspriešanu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) pieņēmusi izskatīšanai "Liepājas enerģijas" samazinātā siltumenerģijas tarifa projektu. Šodien plkst.12 Liepājas viesnīcas "Līva" konferenču zālē notiks tarifa projekta sabiedriskā apspriešana, aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā "Liepājas enerģija".

Kā norāda "Liepājas enerģijas" valdes loceklis Jānis Bērziņš, tarifu plānots samazināt par diviem latiem uz vienu megavatstundu jeb 4%, un tas saistīts ar plānoto biomasas katlumājas nodošanu ekspluatācijā šī gada novembrī.

4.septembrī "Liepājas enerģijas" dalībnieku sapulce nolēma atbalstīt siltumenerģijas tarifa samazināšanu Liepājā. Tas ir jau ceturtais siltumenerģijas tarifa samazinājums Liepājā pēdējo trīs gadu laikā, kas balstīts uz siltumapgādes ražošanas un piegādes sistēmas modernizāciju, jaunu, efektīvu siltuma avotu izbūvi un jaunu klientu piesaisti.

"Liepājas enerģija" nolēma pamatot samazinātā tarifa projektu uz pašlaik veiktiem aprēķiniem, lai patērētāji jau gaidāmajā apkures sezonā iegūtu izdevīgāku siltumenerģijas tarifu.

"Mums ir svarīgi, lai klienti ieguvumus no investīcijām jauna siltuma avota būvniecībā gūtu līdz ar jaunās stacijas darbības uzsākšanu, nevis pēc gada, kā tas būtu, ja tarifa projektu izstrādātu, balstoties uz faktiskajiem datiem. Tādēļ jau otro gadu samazinām tarifu, balstoties uz aprēķiniem.

Vēlamies saviem klientiem skaidri pateikt, ka mūsdienīga centralizētā siltumapgāde ir prognozējams un perspektīvs pakalpojums," akcentēja Bērziņš.

"Liepājas enerģija" pēdējos gados mērķtiecīgi īsteno uzņēmuma dalībnieku apstiprināto Attīstības un investīciju programmu. 2010. un 2011.gadā ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu atbalstu uzņēmums nomainīja lielāko daļu maģistrālo siltumtīklu, 2012.gadā nodeva ekspluatācijā modernu, ar šķeldu kurināmu biokoģenerācijas staciju, bet jau šoruden plāno pabeigt biomasas katlumāju ar jaudu 30 megavati. Arī šajā katlumājā kā kurināmo izmantos atjaunojamo vietējo energoresursu - šķeldu, kas zaļās un lētākās enerģijas īpatsvaru uzņēmumā palielinās līdz 60%.

Kopējās "Liepājas enerģijas" piesaistītās investīcijas no ES Kohēzijas fonda ir aptuveni deviņi miljoni latu.

"Liepājas enerģija" ir dibināta 2005.gadā un nodarbojas ar siltumenerģijas ražošanu, sadali, pārvadi un realizāciju Liepājas pilsētā, kā arī ar elektroenerģijas ražošanu un realizāciju. Uzņēmuma akcionāri ir AS "Latvenergo" (51%), Liepājas pilsētas dome (39%) un SIA "Jaunā fabrika" (10%).

 

Autors: LETA

Foto: liepajniekiem.lv

Atpakaļ