Rallijs piepilda viesnīcas un veicina Liepājas tēla atpazīstamību

Pagājušās nedēļas nogalē, no 31.janvāra līdz 2.februārim, kad Liepājā un tās apkārtnē norisinājās FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrais posms “Rally Liepāja”, Liepāju piepildīja motoru rūkoņa un ziemas periodam neierasti liels cilvēku pieplūdums, portālu informēja Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja mārketinga speciāliste Linda Finka.

“Lai arī kopējos rezultātus rallija organizatori plāno apkopot tuvāko nedēļu laikā, viennozīmīgi vērtējams ir fakts, ka Liepājas un apkārtnes tūrisma nozares uzņēmēji ir bijuši ieguvēji no šāda mēroga pasākuma. Kurzemes tūrisma informācijas centros vien ir pārdotas vairāk kā 1200 biļetes uz “Rally Liepāja”. Gan viesnīcu, gan apartamentu pārstāvji atzīst, ka šajās dienās noslodze naktsmītnēs ir bijusi augsta. Jau sākot ar pirmdienu naktsmītnes sāka piepildīt rallija dalībnieki, lai gatavotos sacensībām un dotos testa braucienos, gan tehniskā atbalsta komandas. Taču 100% noslogojumu viesnīcas sasniedza sestdienā, kad pilsētā ieradās arī rallija līdzjutēji. Savukārt Liepājas ēdināšanas nozares uzņēmēji norāda, ka lielākā cilvēku plūsma novērota tieši vakaros, kad rallija dalībnieki un līdzjutēji atgriezās no ātrumposmiem, kas norisinājās Liepājas un Kuldīgas apkārtnē,” stāsta L.Finka.

Un turpina: “Vērtējot Liepāju kā Eiropas rallija čempionāta bāzes vietu, jāatzīmē arī Liepājas pilsētas tēla atpazīstamības veicināšana starptautiskā līmenī. Pasākumā piedalījās 58 komandas no 22 valstīm. Komandu pārstāvji atzinīgi novērtējuši rallija bāzes vietas – Liepājas – ergonomisko infrastruktūru, pilsētas pieejamību un iespēju ātri pa to pārvietoties. Vairāki no viņiem arī atzina, ka labprāt apmeklētu Liepāju atkārtoti, lai izbaudītu šeit nesteidzīgu atvaļinājumu kopā ar savām ģimenēm.”

Ikviens ziemas rallija līdzjutējs var apmeklēt FIA Eiropas rallija čempionāta mājas lapu internetā un noskatīties visu sacensību ātrumposmu video sižetus www.fiaerc.com/videogallery/list/id/15       

 

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ