Raiņa parkā atklāj bērnu rotaļu laukumu

Otrdien, 9. jūlijā, Jaunliepājas mikrorajonā, Raiņa parkā, ar jautrām atrakcijām kopā ar ceļojošo cirku „Beztemata” svinīgi tika atklāts bērnu rotaļu laukums, kas Liepājā ir pirmais laukums ar gumijas segumu.

Vairāki desmiti mazo liepājnieku kopā ar vecākiem un vecvecākiem steidza izmēģināt laukumā izveidoto smilšu kasti, uzstādītās trīs dažādās šūpoles, divus karuseļus un citus rotaļu komplektus, pie atsevišķām rotaļu iekārtām veidojoties pat rindām. Pie rotaļu laukuma novietoti arī četri soliņi un atkritumu urnas. Lai teritorijā nodrošinātu kartību, tiks uzstādīta videonovērošanas kamera.

„Gan Jaunliepājas mikrorajona bērni, gan vecāki ļoti gaidīja bērnu rotaļu laukumu, kurš ir tuvāk mūsu dzīvesvietai. Raiņa parks, manuprāt, ir ļoti piemērots, jo apkārt ir koki un plašs laukums, kur bērniem izskrieties. Ļoti patīkams ir arī gumijotais segums, kurš mīkstina kritienus un nesmērē drēbes,” atzina divu bērnu māmiņa no Jaunliepājas mikrorajona.

Raiņa parkā izbūvētais bērnu rotaļu laukums ir jau sestais laukums, ko pašvaldība realizējusi pēdējo trīs gadu laikā.

„Ieceri par bērnu rotaļu laukuma izveidi Raiņa parkā izteikuši paši liepājnieki gan sabiedrisko apspriešanu, gan iedzīvotāju pieņemšanas laikos. Parka tehniskais projekts tika izstrādāts pirms dažiem gadiem un pamazām sākas tā realizācija. Un jau šovasar jaunajās rotaļu iekārtās var spēlēties paši mazākie liepājnieki arī no Jaunliepājas mikrorajona,” uzsver domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.


Dace Ķēde,
Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ