Prezidents un premjers iepazīstas ar uzņēmumiem un ostu

Piektdien, 20.maijā vizītes laikā valsts prezidents Raimonds Vējonis un premjers Māris Kučinskis apmeklēja vairākus Liepājas uzņēmumus un  pārrunāja ostas attīstību.

Kā informē Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe, prezidents Vējonis un premjers Kučinskis apmeklēja vienu no jaunākajiem Liepājas ražošanas uzņēmumiem SIA "iCotton" un vienu no eksportspējīgākajiem uzņēmumiem ne tikai Liepājā, bet visā valstī – AS "UPB".

Valsts prezidents Raimonds Vējonis augstu novērtēja Liepājā uzņēmējdarbībai vide un pašvaldības līdzdalību tās sakārtošanā, kas devusi iespēju mazināt metalurģijas uzņēmuma vairākkārtējās darbības pārtraukšanas ietekmi uz pilsētas ekonomiku un iedzīvotāju nodarbinātību.

SIA "iCotton" jaunā ražotnē darbojas vien pāris mēnešus un ražo vates diski, nodrošinot 40 jaunas darbavietas, bet kopumā SIA iCotton nodarbina 160 cilvēkus. Savukārt UPB holdings, ir viens no vadošajiem industriālajiem koncerniem Latvijā, kas jau 25 gadus veiksmīgi darbojas gan Latvijas, gan ārvalstu tirgos. UPB pamata darbības nozares ir būvkonstrukciju projektēšana, ražošana, būvuzņēmējdarbība, montāža, tirdzniecība un serviss. Holdingā ietilpst vairāk nekā 40 uzņēmumi un ražotnes, kurās nodarbināti ir aptuveni 1300 cilvēki.

Raimonds Vējonis īpaši atzīmēja UPB holdinga politiku, veidojot spēcīgu, pašiem savu inženieru un projektētāju paaudzi, ko būtu vērts pamācīties arī citiem uzņēmējiem. Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis bija gandarīts, ka beidzot esot radusies iespēja klātienē apmeklēt UPB holdinga uzņēmumus un personiski iepazīt to darbības pamatprincipus, kas daudzu gadu garumā ir veicinājis UPB uzņēmumu pieaugošo eksportspēju un veiksmīgu uzņēmējdarbību gandrīz visā pasaulē. Māris Kučinskis jautāts par ostas nozīmi uzņēmējdarbībā, kā piemēru minēja UPB dzelzsbetona rūpnīcu – "Šodien guvu apliecinājumu no UPB holdinga īpašnieka Ulda Pīlēna, ka visticamāk dzelzsbetona rūpnīca nebūtu Liepājā, ja nebūtu Liepājas ostas un iespējas saražoto produkciju eksportēt uz dažādām pasaules valstīm un tas pasaka ļoti daudz."

Ministru prezidents Māris Kučinskis ar Liepājas domes un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes vadību pārrunāja Liepājas ostas attīstības projektus t.sk. nepieciešamību turpināt ostas padziļināšanu un dzelzceļa infrastruktūras pilnveidošanu. Māris Kučinskis uzsvēra, ka Latvijai pozitīva Eiropas Komisijas lēmuma gadījumā, kas varētu veicināt dzelzceļa posma atjaunošanu pie Renģes Lietuvas pusē, Liepājas osta būtiski palielinātu savu konkurētspēju un varētu piesaistīt jaunas kravas.

Atpakaļ