Prezidents: Liepājas attīstībai ir milzīgs potenciāls

Liepājas attīstībai ir milzīgs potenciāls, ceturtdien, atklājot starptautisko uzņēmējdarbības forumu Liepājā, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Potenciāls ir milzīgs," teica Bērziņš, atzīmējot, ka Liepājā ir attīstīta infrastruktūra, proti, gan izglītība, gan kultūra, gan sports, gan arī transporta sistēma.

"Apliecinājums, tam, ka Liepāja ir strauji augoša un ar milzīgu potenciālu, ir mana pirmā šā rīta vizītes daļa, sveicot Liepājas atjaunotajā slimnīcā trīnīšus," piebilda Bērziņš.

Tāpat Valsts prezidents atzīmēja, ka jaunā valdība ir veiksmīgi sākusi darbu pie nākamā gada valsts budžeta, kā arī izteica pārliecību, ka turpmāk Latvija vairs nepieļaus neko tādu, kas klaji negatīvi ietekmē tās intereses. "Pārmantojamība un iepriekš uzkrātā pieredze dod mums pamatu cerēt, ka ļoti sarežģītais budžeta jautājums tiks veiksmīgi atrisināts, un, ka tiks arī saprātīgi un veiksmīgi risināti jautājumi, kas ir Latvijai ļoti būtiski (..) Es esmu pārliecināts, ka arī pieeja un attieksme pret visu, kas notiek Eiropas Savienībā (ES), kardināli izmainīsies un Latvija vairs nepieļaus neko tādu, kas klaji negatīvi ietekmē Latvijas valsts intereses. Šis laiks ir beidzies," sacīja Bērziņš.

Savukārt Liepājas mērs Uldis Sesks atklāšanā atzīmēja, ka pilsēta grib attīstīties un tai arī ir šādas iespējas. "Liepāja grib attīstīties. Liepāja grib augt. Mums ir tādas iespējas un Liepājā bizness izdodas," sacīja Sesks.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka ceturtdien Liepājā notiek starptautisks uzņēmējdarbības forums "Global Business Forum", kura ietvaros plānots veicināt investīciju piesaisti un ārvalstu uzņēmumu sadarbību ar vietējiem biznesa cilvēkiem.

Atpakaļ