Premjers piedalīsies koncertzāles pamatakmens guldīšanas pasākumā

Liepājas pašvaldība Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, kurš piektdien, 4.oktobrī, apmeklēs Liepāju, lai piedalītos daudzfunkcionālā centra "Lielais dzintars" svinīgā pamatakmens guldīšanas pasākumā, plāno iepazīstināt ar pēdējos gados pilsētā realizētajiem projektiem, kas īstenoti ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu, "Rietumu Radio" informēja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

Pašvaldības vadība kopā ar premjeru plāno apmeklēt Liepājas Reģionālo slimnīcu, kur ar ES fondu līdzfinansējumu jau realizēti un vēl notiek apjomīgi rekonstrukcijas darbi. Premjeram izrādīs jauno slimnīcas Uzņemšanas nodaļu, izremontētās operāciju zāles u.c.

Valdības vadītāju iepazīstinās ar pēdējos gados Liepājā realizētajiem tranzītielu rekonstrukcijas projektiem, kā arī nesen izbūvēto jauno tramvaja līniju.

Plānots, ka Dombrovskis apmeklēs arī Dienvidrietumu mikrorajonu, kur energoefektivitātes projektu ietvaros nosiltināts liels skaits daudzdzīvokļu māju, un uzņēmuma "Liepājas enerģija" jauno biomasas katlumāju, kuru ekspluatācijā plānots nodot 30.oktobrī.

Kā ziņots, pamatakmens ielikšana topošās Liepājas daudzfunkcionālās koncertzāles "Lielais dzintars" pamatos notiks 4.oktobrī.

Savu dalību svinīgajā pasākumā apstiprinājis arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš kopā ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku (Liepājas partija) koncertzāles pamatos ievietos vēstījumu nākamajām paaudzēm, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Svinīgais pasākums pie topošās koncertzāles būvlaukuma plānots plkst.16.15.

Pasākumā muzikālu priekšnesumu sniegs Liepājas Simfoniskais orķestris un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas skolēni.

Jau ziņots, ka 1.augustā Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde (Liepājas partija) parakstīja būvniecības darbu un autoruzraudzības līgumus par koncertzāles "Lielais dzintars" būvniecību Liepājā, Radio ielā 8.

Autoruzraudzības līgums tika parakstīts ar austriešu arhitektu Folkeru Gīnki, savukārt līgums par būvniecības darbiem - ar uzņēmumu "Merks".

Koncertzāles būvniecības, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas ir 21 272 783 lati bez pievienotās vērtības nodokļa. Būvniecības darbus plānots pabeigt 2015.gadā.

Būvdarbi tiks veikti atbilstoši pilnsabiedrības "Giencke&Company Latvija" izstrādātajam tehniskajam projektam.

Autors: LETA

Atpakaļ