Premjers: Belēviča politiskā karjera ir beigusies

Pēc veselības ministra Guta Belēviča demisijas saistībā ar viņa “ārstēšanas skandālu” viņa politiskā karjera beigusies, uzskata premjers Māris Kučinskis (ZZS). Savukārt Zaļo un zemnieku savienības valdes loceklis Edgars Tavars neizslēdz, ka pēc melošanas šajā lietā nav izslēgta arī Belēviča izslēgšana no Zaļās partijas.

Kučinskis atzina, ka galvenais pamatojums Belēviča demisijas pieņemšanai ir  tas, ka “viņš meloja”.  

Premjers norādīja, ka “labs risinājums bija mana vēršanās KNAB, jo šodien jebkurā gadījumā, ja ministrs nebūtu pats šo soli spēris, acīmredzot būtu šie fakti uzzināti”.  

Vērtējot Belēviča rīcību, Kučinskis norādīja, ka šādā situācijā pareizais solis būtu  -“esi vīrietis un pasaki, ka esmu to darījis” .   

Veselības ministra pienākumi ir uzticēti satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS), un tagad pēc iespējas ātri jāatrod jauns ministrs.  Un jābūt drošībā, ka visas iesāktās reformas veselības jomā turpināsies un tas cilvēks spēs tikt galā ar visu, iesaistot ekspertus, sacīja  Kučinskis.

Viņš atzina, ka materiāls, ko sagatavoja Veselības ministrija, ar kuru Kučinskis iepazinās ceturtdien, ir labs, “lai šovasar sāktu diskusijas par veselības aprūpes modeli un rudenī valdība varētu pateikt, kāda būs nākotne, kā veidosies finansējums”,

Pašlaik notiek iespējamo kandidātu apzināšana, iesaistīta visa ZZS frakcija.

Savukārt Belēviča politiskā karjera premjera skatījumā ar to ir beigusies.

Savukārt Tavars LTV pastāstīja, ka pašlaik notiek iespējamo nākamā ministra amata kandidātu apzināšana, bet viņš atteicās nosaukt kandidātu vārdus, jo tas nebūtu korekti.

Tavars arī nevarēja prognozēt, cik ātri izdosies atrast ministru,  “ja tas izdotos līdz nākamajai nedēļai, tas būtu izcils rezultāts”, bet ir svarīgi atrast cilvēku, kas spēs īstenot veselības aprūpes reformas.

Savukārt, vērtējot Belēviča apgalvojumus partijai, ka viņš nav ārstējies Onkoloģijas centrā,  Tavars atzina, ka “situācija nav laba”. Tavars sasauks partijas valdi, lai to vērtētu. Partijas vērtējumu lūdzis arī pats Belēvičs.  

Tavars atzina, ka nevar izslēgt arī variantu, ka Belēviču izslēgs no partijas. 

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (Zaļo un zemnieku savienība) iesniedzis demisijas rakstu un premjers to jau ir pieņēmis. Tas saistīts ar ministra rīcību, apejot pacientu rindu Latvijas Onkoloģijas centrā.

lsm.lv

Atpakaļ