Plāno veidot sporta un vingrošanas laukumus mikrorajonos

Liepājas pilsētas Domes pastāvīgajā Finanšu komitejas 15.maija sēdē deputāti nolēma atbalstīt ierosinājumu pašvaldības budžetā paredzēt 100 000 eiro vairāku jaunu sporta un vingrošanas laukumu izveidei dažādos pilsētas mikrorajonos.

„Man ir prieks, ka pilsētas budžetā ir izdevies rast iespēja atvēlēt nepieciešamo finansējumu šādu laukumu izveidei, jo nav noslēpums, ka tas ir veids, kā liepājniekiem kļūt aktīvākiem un veselīgākiem. Liepājā jau šobrīd ir ļoti daudz aktīvu jauniešu, kas savu brīvo laiku labprāt pavada sportiskās aktivitātēs, nevis tikai pie televizoru ekrāniem vai internetā, tādēļ arī no pašvaldības puses esam izvirzījuši mērķi pakāpeniski uzlabot sporta aktivitāšu pieejamību gan laukumos pie skolām, gan arī citviet pilsētā,” skaidro Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Šobrīd sadarbībā ar Liepājas ielu vingrošanas kustības aktīvistiem, kā arī Liepājas Izglītības pārvaldes, Sporta pārvaldes un „Liepājas Namu apsaimniekotāja” speciālistiem vēl tiek apzinātas precīzas vietas, kur varētu atrasties labiekārtotie sporta un vingrošanas laukumi. Plānots, ka par atvēlēto finansējumu tiks labiekārtoti vairāki vingrošanas laukumi pie pilsētas izglītības iestādēm, taču atsevišķi vingrošanas rīki tiks uzstādīti arī ārpus skolu teritorijām.

Lai lēmums par finansējuma novirzīšanu sporta laukumu izveidei stātos spēkā, tas vēl jāizskata un jāapstiprina Liepāja pilsētas domes sēdē, kas plānota nākamnedēļ, 22.maijā.


Papildus informācija:
Andrejs Rjabcevs,
Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Atpakaļ