Pirmo reizi Liepājā notiks radošo industriju konference

Nākamā gada 20. februārī pirmo reizi Liepājā norisināsies starptautiska radošo industriju konference “SUBJECT: CREATIVITY”. Konferencē par radošumu, inovācijām un pārmaiņām stāstīs gan Latvijas izcilākie radošās jomas pārstāvji, gan Ziemeļeiropā atzīti eksperti dalīsies ar veiksmes stāstiem un pozitīvajiem piemēriem.

Organizatori norāda, ka “konference īpaši aktuāla ir uzņēmējiem, komunikācijas speciālistiem, kā arī attīstības struktūrvienību darbiniekiem, kuri vēlas pilnveidot esošo uzņēmuma piedāvājumu, kā arī kā attīstīt jaunus pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību. Paši uzņēmēji uzsver, ka mācīšanās un pieredzes iegūšana ir aktuāla mainīgajā pasaulē, kā arī norāda uz tendenci, ka tie, kuri nepievērš uzmanību izpētei, dizainam, tehnoloģiju integrācijai, kā arī pārdošanai jau šodien nespēj adekvāti reaģēt uz mainīgajām tirgus prasībām. Tādēļ pirmo reizi kopā aicināti dažādās jomās, nozarēs un sektoros strādājošie, lai runātu par idejām, to radīšanu un īstenošanu jebkur. Lektori pārstāv dažādas jomas, kas dos iespēju aizgūt pieredzi no citām, arī ar uzņēmējdarbību nesaistītām nozarēm.”

Atšķirībā no konferencēm, kas ir vairāk akadēmiskas un tēmas ir savā starpā nesaistītas, šī konference ir balstīta uz četriem svarīgiem posmiem ikviena uzņēmēja ikdienā – domāšana, apkārtējā vide, jaunu produktu attīstība un komunikācija. Inovācijas un radošums mūsdienās tiek atzīti par svarīgu cilvēkresursu attīstības dzinuli ikvienā sfērā, savukārt, radošās industrijas – par atslēgu ekonomikas atveseļošanai un izaugsmes nodrošināšanai. To apstiprina arī viens no konferences lektoriem, Mākslas festivāla Cēsis direktors Juris Žagars norādot: “nav tā, ka radošās industrijas ir nepieciešamas, vienkārši tās ir neizbēgamas nākotnes ekonomikas procesos.”

Konferencē kopumā piedalīsies tādi 18 Latvijā un pasaulē atzīti lektori un praktiķi, kā lektore, režisore un rakstniece Baņuta Rubess, tehnoloģiju uzņēmuma „Techhub” līdzdibinātājs Ernests Štāls, žurnāla „IR” radošais direktors Voldemārs Dūdums, viens no IKEA PS 2014 produktu dizaineriem – Tomek Rygalik, pārdošanas eksperts Nikita Kellermann un citi izcili dažādu jomu pārstāvji, kuri dalīsies pieredzē un zināšanās radošuma, inovāciju un pārmaiņu jomās.

Par konferences norises vietu izvēlēta Liepāja, jo organizatori vēlas sniegt iespēju pasākuma viesiem izrauties no ikdienas darbiem un maksimāli koncentrēt uzmanību konferencei. Turklāt – šādā veidā Liepāja tiek iezīmēta Latvijas un Ziemeļeiropas radošo industriju attīstības kartē. “Rīkot šāda veida konferences ārpus Rīgas ir aktuāli, jo gan dalībniekiem, gan lektoriem ir patīkami izbraukt no ierastās vides un šī pievilcība varētu būt galvenais iemesls, kādēļ tās rīkot ārpus Rīgas, ” atzīst Juris Žagars.

Konference notiks 2015. gada 20. februārī Liepājas teātrī, Liepājā. Dalībnieku skaits ir ierobežots, un pieteikšanās dalībai konferencē ir sākusies. Konferenci organizē mārketinga un komunikāciju aģentūra “Addiction” sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldes izveidoto Radošo industriju klasteri. Plašāka informācija par konferenci un pieteikuma anketa pieejama: www.creativityliepaja.lv


Informāciju sagatavoja:
Zane Ellere
Konferences “Subject: Creativity” sekretariāta vadītāja

Atpakaļ