Pirmklasnieki brauks bez maksas

Pilsētas domes sēdē šodien tika skatīts jautājums par grozījumiem Liepājas domes 2011.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.12 “Par braukšanas maksu sabiedriskajā transportā”. Pieņemts lēmums, ka ar jaunā mācību gada sākumu pirmo klašu skolēni pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas, portāls uzzināja pilsētas domes sēdē. Dome nolēma arī, ka bez maksas varēs braukt Goda liepājnieki.

Tāpat nolemts pilsētas pašvaldības Finanšu pārvaldei 2013.gada budžetā paredzēt finanšu līdzekļus 50 000 latu apmērā 1.klašu audzēkņu abonementa biļešu (mēnešbiļešu) apmaksai.

Izdarīto grozījumu mērķis ir palielināt to sociāli vismazāk aizsargāto iedzīvotāju skaitu, kuri ir tiesīgi saņemt pašvaldības noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā, skaidroja pašvaldībā. Izdarot minētos grozījumus, tiek paplašināts personu loks, kurām piešķir braukšanas maksas atvieglojumus, nosakot 100% braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā pirmās klases skolniekiem.

Saistošie noteikumi tiks nosūtīti informācijai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un Domes mājas lapā www.liepaja.lv.

Pieņemtais lēmums nozīmē to, ka no jaunā mācību gada sākuma pirmo klašu skolēni, kas mācās Liepājas skolās un  ir deklarēti Liepājā, sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas. Aptuvenie aprēķini rāda, ka noteikumi varētu attiekties uz aptuveni 900 pirmklasnieku. Brīvbiļeti izmantot varētu apmēram 75% šo bērnu.

Viena brīvbiļete izmaksā 20 latus, līdz ar to no pašvaldības budžeta līdz gada beigām šim mērķim būtu nepieciešami 50 tūkstoši latu. Mēnesī šim mērķim vajadzīgi 13 600 latu.

Paredzēts, ka mēnešbiļeti braukšanai sabiedriskajā transportā skolēni varēs saņemt savā izglītības iestādē.

“Jau kopš pagājušā gada esam uzsākuši Liepājā mērķtiecīgu virzību, lai pakāpeniski arvien paplašinātu to iedzīvotāju loku, kas var saņemt atvieglojumus braukšanai sabiedriskajā transportā. Pavasarī ieviesām 50 procentu pašvaldības līdzmaksājumu mēnešbiļetei sabiedriskajā transportā sociāli vismazāk aizsargātajiem pensionāriem, kuru pensijas apmērs nepārsniedz 180 latu. Tagad ir sperts nākamais solis, radot iespēju pirmo klašu skolēniem izmantot sabiedrisko transportu pilsētā bez maksas. Plānojam, ka nākamā iedzīvotāju kategorija, kas varētu saņemt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā, ir pensionāri, kas vecāki par 80 gadiem, taču tas atkarīgs no turpmākajām budžeta finansiālajām iespējām,” jau iepriekš norādīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

 

liepajniekiem.lv

Atpakaļ