Pilsēta vienīgā

arts ir īpašs mēnesis. Ne jau tikai tāpēc, ka pamazām daba sāk atmosties no ziemas miega un koku zaros atgriežas zaļums. Un ne arī tādēļ, ka dienas kļūst arvien garākas un saule mūs lutina aizvien biežāk. Mums, liepājniekiem, marts ir tik īpašs tādēļ, ka šomēnes savu dzimšanas dienu svin Liepāja - pilsēta vējainā, pilsēta vienīgā, kā to savulaik raksturoja leģendārā grupa "Remix".

Ja Liepāju salīdzinātu ar sievieti, tad tā noteikti būtu dāma, kurai jaunības trakulīgums jau paskrējis garām, bet vecuma nevarība vēl tālu. Sieviete, kura savā dzīves ceļā ir pieredzējusi arī ne mazums pārbaudījumu, kas sejas vaibstos atstājis pa raižpilnai rievai. Taču visos laikos tā ir bijusi sieviete, kas prot valdzināt un neatstāt vienaldzīgu, kas liek to ievērot un atskatīties. Liktenīgā sieviete. Vienīgā.

Kurai sievietei gan nepatīk komplimenti un uzmanības apliecinājumi? Liepājai pēdējos gados tādu ir bijis daudz: kultūras un radošās domas galvaspilsēta, arhitektūras un jūgendstila pērle, Eiropas sporta pilsēta, pilsēta ar visvairāk nosiltinātajām daudzdzīvokļu mājām un pilsēta, kurā gadā visvairāk saulainu dienu, un vēl, un vēl... Kā krāšņa rota pie tērpa atloka iemirdzējusies jaunā koncertzāle "Lielais dzintars" un kā netverams parfīma mākonis mūs aptver skanējums un atpazīstamība, ko pilsētas vārdam nesis Kristaps Porziņģis un daudzi citi sporta, kultūras, uzņēmējdarbības, veselības aprūpes vai citu jomu lietpratēji, kurus  tradicionāli godināsim pilsētas dzimšanas dienā. Tie ir cilvēki, kuri viena gada vai pat vesela mūža garumā ir likuši mūsu pilsētai būt tik īpašai, likuši tās vārdam skanēt lepni un skaļi. Tie ir mūsu Gada un Goda liepājnieki, ar kuriem lepojamies un kuriem pateicamies.

Sievietēm dzimšanas dienā gadu skaitu nepieminot. Un tas arī nav būtiskākais, jo mums viņa ir vismīļākā. Pilsēta vējainā, pilsēta vienīgā. Daudz laimes, Liepāja!     

Uldis Sesks

Liepājas domes priekšsēdētājs 

Atpakaļ