Piešķirts valsts finansējums sporta inventāra iegādei Liepājas skolās

Liepājas pašvaldība guvusi atbalstu projektu konkursā "Sporta inventāra iegāde vispārējās izglītības iestādēs", kas paredz pilsētas izglītības iestādēm piešķirt valsts budžeta finansējumu 3971 eiro apmērā, Domi informējusi LR Izglītības un zinātnes ministrija. Projekts tika sagatavots un iesniegts par kopējo summu 7942 eiro, no kura pusi līdzfinansējuma garantēja pašvaldība, portālam pastāstīja Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

"Liepājas Domes projekta pieteikums konkursa komisijas vērtējumā ieguvis 46,33 punktus no 49 maksimāli iespējamiem un ieņem 15. vietu starp 92 vērtētajiem projektu pieteikumiem," teikts ministrijas vēstulē.

Projektā iekļautas tās skolas, kuras jau piedāvā vai arī izteikušas vēlmi palielināt un dažādot fakultatīvo sporta nodarbību skaitu no nākamā mācību gada. Lai dažādotu sporta nodarbības un skolēni varētu apmeklēt nodarbības, kas viņu interesē, skolas plānojušas iegādāties tādu sporta inventāru, kurš pašlaik nav pieejams. Piemēram, Draudzīgā Aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskola plāno iegādāties lentes mākslas vingrošanai un uzsākt mākslas vingrošanas fakultatīvās nodarbības 4.-6. klašu meitenēm. Liepājas 12. vidusskola vēlas uzsākt handbola nodarbības pamatskolā, jo skolai nav āra sporta laukuma. Liepājas 15. vidusskola izvēlējusies iegādāties galda spēles šahu un dambreti, lai skolēni, kuriem ir atbrīvojums no sporta nodarbībām, neklaiņotu, bet piedalītos kopējā mācību procesā. Savukārt Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā ir izveidota trenažieru zāle, kurai nepieciešams specifisks papildus inventārs. Liepājas A.Puškina 2. vidusskola plāno iegādāties inventāru futbola, handbola, frīsbija, volejbola un florbola nodarbībām, Liepājas 7. vidusskola – volejbolam, badmintonam, florbolam. Jauns inventārs florbola, volejbola, citu sporta veidu un fiziskās sagatavošanas nodarbību vajadzībām būs arī J.Čakstes 10. vidusskolā, Centra sākumskolā un Liepājas Internātpamatskolā.

Liepājas pašvaldība vienmēr atbalstījusi ar sportu un veselības nostiprināšanu saistītās aktivitātes, cenšoties katram jaunietim radīt iespējas nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. 2012. un 2013. gadā pašvaldība tikai izglītības iestāžu sporta infrastruktūras uzlabošanai ir izlietojusi Ls 339 661. Arī 2014. gadā no pašvaldības līdzekļiem skolu sporta infrastruktūras attīstībai paredzēts vairāk nekā 17 000 eiro. Dome, pārņemot sporta kluba "Liepājas Metalurgs" realizēto profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu īstenošanu, turpina nodrošināt iespēju 600 bērniem un jauniešiem turpināt futbola un hokeja treniņus un 20 kluba treneriem turpināt darbu.

 

 

 

Atpakaļ