Pieņem ekspluatācijā vēl vienu pārbūvētās Turaidas ielas posmu

Būvvaldes pieņemšanas komisija 3. septembrī ekspluatācijā pieņēma Turaidas ielas ietves pārbūves darbus no Imantas līdz Lazaretes ielai.

Minētajā ielas posmā, kas ir 1000 metrus garš, izbūvēta ne tikai betona bruģa gājēju ietve ar vides pieejamības risinājumiem, ietves un brauktuves apmales, bet arī veloceļš, uzstādītas ceļu satiksmes zīmes, uzklātas ceļu horizontālās līnijas, sakārtotas iebrauktuves uz īpašumiem. Ielas otrajā pusē, t. i., vecās apbūves pusē ir nobruģēta atsevišķa ietve dzīvojamo māju iedzīvotāju ērtībām. Minētajā posmā izbūvētas arī lietus ūdeņu ievalku noteces, ierīkoti zālieni un paveikti citi darbi.

Jaunliepājas un Karostas rajonu arhitekte Iveta Ansone atzinīgi vērtē gan projektētāju, gan celtnieku paveikto – „rezultāts ir kvalitatīvs”.

Šajā būvobjektā darbi sākti šā gada maijā un pabeigti jūlijā. Būvprojekta izstrādātājs (autoruzraugs)     ir SIA “IE.LA inženieri”, būvprojekta vadītājs Rihards Ieviņš; būvdarbu veicējs SIA „A-Land”; pasūtītājs Liepājas pilsētas pašvaldība.

Veikto būvdarbu garantija ir trīs gadi.

Turaidas ielas pārbūve sākās 2014. gadā. Pagājušajā vasarā tika pārbūvēta ietve ar veloceļu un vides pieejamības risinājumiem posmā no Atmodas bulvāra līdz Imantas ielai. Šovasar paveiktais ir Turaidas ielas būvprojekta otrā kārta.

Kopējās izmaksas būvdarbiem Turaidas ielā ir 149 794,37 euro. Summā iekļautas ne tikai būvdarbu, bet arī projektēšanas, autoruzraudzības, būvuzraudzības un citas izmaksas.



Aigars Štāls
sabiedrisko attiecību speciālists

Atpakaļ