Pieņem ekspluatācijā "Lielo dzintaru"

Būvvaldes komisija trešdien, 12. augustā, ekspluatācijā pieņēma daudzfunkcionālo  centru „Lielais dzintars”. Tehniskajā projektā paredzētie būvdarbi ir pabeigti, taču līdz atklāšanas koncertiem, kas notiks novembrī, vēl turpināsies telpu iekārtošana, mēbeļu uzstādīšana, tehnisko iekārtu atkārtotas pārbaudes, darbinieku apmācība.

Būvinspekcija ir saņēmusi un izvērtējusi visus nepieciešamos dažādu institūciju atzinumus par ēkas un tās daļu gatavību ekspluatācijai.

Būvniecības darbi ir veikti laika posmā no 2013. augusta – 2015. gada augustam. Divos gados ir izveidota daudzfunkcionāla ēka plašizklaides pasākumiem astoņu stāvu stāvu augstumā, diviem stāviem zem virszemes līmeņa, vairāk nekā 14 600 kvadrātmetru kopplatībā. Ēkas celtniecībā izmantots dzelzsbetons, metāls, stikls, tā apgādāta ar modernām inženierkomunikācijām.

Ēkā ir daudzfunkcionāla zāle ar 1138 un kamerzāle ar 200 sēdvietām, Liepājas simfoniskā orķestra rezidence, telpas E. Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolai, dažādiem  izglītības, izstāžu, kongresu u.c. sabiedriskajiem pasākumiem. Tajā iebūvēts panorāmas lifts ar skatu uz ostu.

Būvniecības darbus atbilstoši uzņēmuma PS “Giencke & Company - Latvija” izstrādātajam tehniskajam projektam “Liepājas daudzfunkcionālais centrs “Lielais dzintars” Radio ielā Nr. 8, Liepājā” veica SIA “MERKS” (galvenais būvdarbu veicējs), kas uzvarēja pašvaldības izsludinātajā slēgtajā konkursā. SIA „MERKS” iesniedza piedāvājumu ar zemāku cenu, īsāku būvdarbu izpildes termiņu un garāku būvdarbu garantijas termiņu.

Autoruzraudzību veica autoruzraudzības un būvuzraudzību – būvuzraugu grupa, pasūtītājs – Liepājas pašvaldība.

Daudzfunkcionālā centra „Lielais dzintars” būvniecība ir paveikta ES struktūrfondu līdzfinansētu projektu „Liepājas daudzfunkcionālā centra „Lielais dzintars” izveide” (Vienošanās Nr.3DP/3.4.3.1.0/09/IPIA/CFLA/03/003) un „Liepājas daudzfunkcionālā centra „Lielais dzintars” infrastruktūras paplašināšana sniegto pakalpojumu piedāvājuma daudzveidības attīstībai” (Vienošanās Nr.3DP/3.6.1.1.0./13/IPIA/VRAA/017/100) ietvaros.

Kopējais „Lielais dzintars” būvniecības finansējums ir ~ 38 509 137.36 EUR. Būvniecības kopējās izmaksās ir ietvertas arī tehniskā projekta izstrādes, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas.

Veikto būvdarbu garantija – pieci gadi.

Projekts  finansēts no vairākiem avotiem: no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF), Valsts un Liepājas pilsētas budžeta.

Ēkas atvēršana plānota ar īpašu programmu divu mēnešu garumā. Tā sāksies oktobra vidū ar pirmajiem pasākumiem Eksperimentālajā un Kamerzālē, kam sekos Lielās zāles atklāšanas koncerts 6. un 7. novembrī.

 

Aigars Štāls
Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists

Atpakaļ