Piedzīvojumu parks "Tarzāns" atvērts apmeklētājiem

"Ceru, ka mēs šai vietai piestāvam, un tas arī ko dos pilsētai," sestdien Beberliņos, atklājot piedzīvojumu parku "Tarzāns", kuplam pulkam sanākušo sacīja tā pārstāvis Ruslans Niedings. Pēc oficiālās daļas, ko stiprā vēja dēļ nācās saīsināt, atceļot muzikālos priekšnesumus, daudzi steidza šķēršļu trases uzreiz arī izmēģināt. Savukārt pašvaldības pārstāvji priecājās – pilsētā ir vēl viena vieta, kas piedāvās liepājniekiem būt aktīviem un sportiskiem, un piesaistīs arī tūristus.

Meteorologu vēstītais, ka sestdien gaidāmas spēcīgas vēja brāzmas, licis piedzīvojumu parka "Tarzāns" veidotājiem apsvērt domu, vai oficiālo atklāšanu neatlikt, tomēr, piedaloties domes vadībai, svinīgais pasākums notika, kā iecerēts. Tikai bez muzikāliem priekšnesumiem. "Neviens koks nav izgāzies, tikpat sīksti kā liepājnieki," pēc aizvadītās vējainās nakts, R.Niedings priecājās, ka ar jaunuzbūvēto parku viss ir kārtībā. "Līdz pēdējam brīdim steidzām, uzlabojām, lai noliktajā datumā mēs patiešām vērtos vaļā," neslēpa aktīvās atpūtas vietas pārstāvis. Par Beberliņos notiekošo rosību kopš paša sākuma liepājnieki esot izrādījuši interesi, zināja teikt R.Niedings, un tas liek cerēt, ka parkam apmeklētāju būs. "Nekas tāds pilsētā nav," "Tarzāna" pārstāvis skaidroja lielās intereses iemeslu.

Jāsaka, ka R.Niedingu sestdien vairāk par spēcīgo vēju satrauca paši apmeklētāji, kas bez atbilstoša aprīkojuma jau centās "ieņemt" trases vēl pirms to oficiālas atklāšanas.

"Jā, vēlamies, lai cilvēki parku aktīvi lieto, taču tajā pašā laikā ceru, ka viņi arī sapratīs, – tas viss ir nopietni. Bez atbilstoša inventāra doties trasē nedrīkst. Tas nav spēļu laukums, bet privāts sektors," uzsver R.Niedings, aicinot apmeklētājus būt uzmanīgiem un atbildīgiem.

Teritorijā būs videonovērošana, kā arī izliktas brīdinājuma zīmes, vēstot, ka ārpus darba laika šķēršļu joslas izmantot nedrīkst.

Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš atzina, ka Beberliņi ir ļoti pievilcīga vide dažādām sportiskām aktivitātēm, ko apliecina arī jaunizveidotais "Tarzāns". Nākotnē pašvaldība plāno Beberliņos radīt nūjošanas, skriešanas un velotrases, ko paredz izstrādātais attīstības plāns. "Tas ir tas, ka šai vietai ļoti piestāv," uzskata A.Lagzdiņš, un šajā virzienā tikšot strādāts, cilvēkus iepazīstinot šo vietu, un radot vēlmi atgriezties.

Jau vēstīts, ka jaunajā Liepājas piedzīvojumu parkā ir izveidotas piecas dažādas sarežģītības trases (zaļā, zilā, sarkanā, melnā un bērnu trase) ar 77 šķēršļiem, kā arī 330 metrus garš nobrauciens pāri Beberliņu ūdenskrātuvei, kas ir Latvijā līdz šim garākais šāda veida nobrauciens pa trosi. Bērnu trase atrodas aptuveni 1–1,5 metru augstumā, lai nepieciešamības gadījumā vecāki var bērniem palīdzēt, savukārt pieaugušo trases ir 4–15 metru augstumā. Katra trase ir aptuveni 150 metrus gara, bet melnās trases garums sasniedz pat 250 metrus.

Interesanti, ka zilā trase veidota kā īpaša liepājnieku trase, uzsverot tādu populāru Liepājas un tuvējās apkārtnes mūziķu un sportistu kā Ivo Fomina, Ulda Marhilēviča, Paula Jonasa, Kristapa Porziņģa un Māra Verpakovska nodarbošanos.

Futbola kluba "Liepāja" prezidentu M.Verpakovski, kuru portāls kopā ar ģimeni sastapa "Tarzānas" atklāšanas dienā, sacīja, – par to, ka viens posms būšot viņam veltīts, bijis informēts un jūtoties priecīgs un lepns.

"Noteikti vajadzēs atnākt un izmēģināt. Šodien nesanāks, jo mums jau citi plāni. Sievai ļoti patīk šādas lietas, tā kā domāju, ka Beberliņi šovasar būs viena no mūsu atpūtas vietām," M.Verpakovskis, iespējams, šurp arī vedīšot Liepājas futbola komandu. "Ļoti laba team building jeb komandas veidošanas aktivitāte," uzskata bijušais Latvijas futbola izlases uzbrucējs, priecājoties, ka Liepājā ir par vēl vienu sakārtotu stūrīti vairāk un cilvēkiem parādījusies vēl viena iespēja, kur pavadīt brīvo laiku kopā ar ģimeni.

Piecus gadus vecā Madara Zvagule bija starp tiem drosminiekiem, kas vieni no pirmajiem izmēģināja bērnu trasīti. Meitenītes mamma Zane atzina, ka ko tādu meita darot pirmo reizi mūžā. "Bet, braucot šurp, jau zinājām, ka viņa gribēs," Z.Zvagule smaidot sacīja, ka tādas lietas atvasītei patīkot. No malas raugoties, šķietot, ka ar visu meita tiekot galā, trīs gadus vecam bērnam varbūt būtu par grūtu. No vecāku puses vajadzētu lielāku palīdzību. "Super!" liepājniece saka par izveidoto piedzīvojumu parku. "Pirmkārt, nekā tāda mums nebija, otrkārt, fiziskās aktivitātes brīvā dabā – ideāli." Arī biļešu cenas esot pieņemamas. Zane pati trases izmēģināšot citā reizē: "Man drosmes par maz, vajag laiku, lai nobriestu šādai aktivitātei."

"Īstenībā kolosāli," pēc izietās zilās trases, kas veltīta liepājniekiem, sajūsmu neslēpa kāds apmeklētājs. "Sajūtas patīkamas. Kaut ko tādu pilsētā sen vajadzēja."

Vējš augšā, protams, bijis jūtams, taču īpaši neesot traucējis. "Trase nebija viegla, taču man patika. Pozitīvi, ka karabīne jānoņem tikai trases beigās, kas ir tikai papildus drošībai." Visas trases atklāšanas dienā solījās izmēģināt arī Mārcis Skroderēns un Dins Arbeiters, kuri par savām spējām bija visai pārliecināti, jo ir saistīti ar "militāro jomu". "Ja iepatiksies, tad noteikti atbrauksim vēl kādu reizi," sacīja puiši, kuri bija ieradušies no Rīgas un Pļaviņām.

No pašvaldības SIA "Liepājas Tarzāns" nomā 3,7 hektārus zemes. Nākotnē te plānots piedzīvojumu parku "apaudzēt" ar vēl dažādām aktivitātēm, kā tas ir Siguldā, kur "Tarzāns" darbojas jau desmit gadus un ir lielākais piedzīvojumu parks Baltijā. 

Atpakaļ