Pēc renovācijas iedzīvotājiem atvērts Liepājas sporta centrs „Ezerkrasts”

 

Vērienīgas pārmaiņas piedzīvojis iedzīvotāju vidū iecienītais peldbaseins Dunikas ielā 9/11, kā arī citas Kompleksās sporta skolas telpas. Noslēdzoties plašajiem kompleksa renovācijas darbiem, jaunās un mūsdienīgās telpas atkal ir atvērtas iedzīvotājiem un turpmāk būs pazīstamas kā Liepājas sporta centrs „Ezerkrasts”.

Tāpat kā pirms renovācijas darbu uzsākšanas, arī turpmāk peldbaseins būs atvērts iedzīvotājiem, piedāvājot apmeklēt akvaaerobikas nodarbības, peldēšanas apmācības bērniem vai vienkārši patīkami atpūsties un peldēt atjaunotajā peldbaseinā. Papildu informāciju var saņemt, zvanot uz tālruni 22000660.

„Sporta centrs „Ezerkrasts” ir kļuvis par modernu, pievilcīgu un konkurētspējīgu liepājnieku atpūtas, relaksācijas un fizisko aktivitāšu vietu. Tas piedāvā plašas iespējas Ezerkrasta mikrorajona iedzīvotājiem, ģimenēm ar bērniem nostiprināt savu veselību un lietderīgi pavadīt brīvo laiku,” par veiktajiem renovācijas darbiem gandarīta Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.

Gan lielā, gan mazā peldbaseina apmeklētāju laiks darba dienās ir no plkst. 7.30–14.15 un no plkst. 18.00–22.00. Brīvdienās un svētku dienās baseinu darba laiks ir no plkst. 8.00–20.00.

Papildus iespējai peldēt baseinā, sievietes darba dienu vakaros no plkst. 18.00 var apmeklēt arī saunu.

Akvaaerobikas nodarbības notiek pirmdienās, trešdienās un piektdienās plkst. 19.30. Uz nodarbībām pirmdienās un piektdienās var pieteikties pie treneres Svetlanas Putilovas, zvanot uz tālruni 29439923. Savukārt uz nodarbībām trešdienās var pieteikties pie treneres Ināras Putikas pa tālruni 25953326.

 „Esošajā sporta kompleksā remonta darbi nebija veikti kopš telpu atklāšanas 1986. gadā. Divu gadu laikā esam realizējuši būtiskus renovācijas darbus, lai apkārtējo dzīvojamo mikrorajonu iedzīvotāji varētu sportot un atpūsties modernā kompleksā. Bet ar to renovācijas darbi nebeidzas – 2014. gadā esam plānojuši veikt lielā un mazā baseina sienu kosmētisko remontu, pārbūvēt mazās zāles telpas, izveidojot pilnībā aprīkotu mīkstā segumu zāli. Nepieciešams veikt 3. stāva dienesta viesnīcas telpu un 1. stāva ģērbtuvju zonas remontu, kā arī izveidot jaunu lietusūdens novadīšanas sistēmu,” nākotnes plānus ieskicē sporta centra „Ezerkrasts” projekta vadītājs Romāns Miloslavskis.

Sporta kompleksa „Ezerkrasts” renovācijas darbi uzsākti 2012. gadā un veikti vairākās kārtās.

2012. gadā tika rekonstruēta kompleksa ventilācijas un siltumapgādes sistēma, uzstādīta jauna ugunsdrošības sistēma, sākti iekšējo telpu remontdarbi un tehnisko iekārtu uzstādīšana.

2013. gadā turpinājās iekšējo telpu remontdarbi, veikta ģērbtuvju, tualešu, dušas telpu un balkona renovācija, komunikāciju izbūve un telpu aprīkošana ar nepieciešamajām konstrukcijām un skapju blokiem. Izremontētas arī treneru istabas. Baseina vannai pārbūvēta malu ģeometrija, lai atbilstu peldbaseina standartam, izveidota hidroizolācija, ieklātas jaunas flīzes un veikti vēl citi vannas daļas remontdarbi. Š.g. oktobrī pabeigta apkures sistēmas nomaiņa, elektroapgādes izbūve un vispārīgi būvdarbi.


Informāciju sagatavoja:
Dace Ķēde,
Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste
Atpakaļ