Pavļuts nav zaudējis cerību, ka izdosies saskaņot "Liepājas metalurga" TAP plānu

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts nav zaudējis cerību, ka izdosies sagatavot un saskaņot Liepājas metalurģijas uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) plānu, jo pašreizējā uzņēmuma vadība vairāk cenšas sadarboties tā izveidē.

Pavļuts pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina, ka pašlaik neviens nevar pateikt, kas nākotnē notiks ar LM. "Šajā sarežģītajā situācijā ir iesaistītas daudzas puses, arī jau daudz pieminētie šī brīža īpašnieki, akcionāri, ar kuriem  vēl aizvien sadarbība neveidojas konstruktīvi, lai gan es jūtu uzlabojumu - šī brīža uzņēmuma vadība acīmredzami cenšas sadarboties un izveidot tiesiskās  aizsardzības plānu šoreiz - no otrā piegājiena - tādu, kā kreditori to vēlētos," teica ministrs.

Viņš  sacīja, ka nav zaudējis cerību, ka TAP plānu varētu līdz augusta beigām normāli sagatavot un saskaņot, un uzņēmums varētu šo TAP plānu īstenot. "Tas arī būtu tas labākais, jo tas dod iespēju mums normāli meklēt investoru, iepludināt uzņēmumā jaunu naudu, jaunu ieinteresētu akcionāru, kas  ļautu Latvijai kā valstij un iesaistītajiem kreditoriem atgūt ļoti lielu daļu ieguldītā naudas un dabūt atpakaļ strādājošu uzņēmumu," atzina Pavļuts.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka LM ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Gan kreditoru klubs, gan uzņēmuma vadība patlaban meklē kompānijai investoru.

Liepājas tiesa maijā ierosināja uzņēmuma  tiesiskās  aizsardzības procesa lietu un uzdeva līdz 26.jūlijam iesniegt kompānijas glābšanas plānu. LM tiesai iesniedza lūgumu pagarināt plāna iesniegšanas termiņu par mēnesi, ko tiesa apmierināja.

LM ir lielākais darba devējs Liepājā - kompānija nodarbina aptuveni divus tūkstošus cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā.

liepajniekiem.lv

Foto: Egons Zīverts

Atpakaļ