Pašvaldību konkurencē uzreiz aiz trijnieka

Latvijas jaunatnes vasaras olimpiādes pēdējā dienā Liepājas sportistiem vēl gana ievērojami izdevās papildināt izcīnīto medaļu skaitu, pašvaldību konkurencē ar 49 godalgām paceļoties uz 4. vietu.

Tāpat kā pērnajā vasaras olimpiādē starp pieaugušajiem, milzīgu artavu savas pilsētas komandai devuši cīkstoņi, tai skaitā džudisti, kuri deviņas reizes kāpa uz goda pjedestāla. Abas augstākās vietas svarā līdz 50 kilogramiem ieņēma Dmitrijs Ļitjašovs un Iļja Kručiņins. Tikpat veiksmīgi liepājnieki bija arī svarā līdz 55 kilogramiem, kur mūsējiem vēl viens zelts un sudrabs – attiecīgi Ruslanam Soham un Kirilam Loganovskim. Vēl viena 1. vieta Ņikitam Duinovam (līdz 66 kilogramiem), bet konkurencē līdz 90 kilogramiem, taču bez pašas konkurences augstākā kaluma medaļas sadalīja Aleksejs Dudkins un Sergejs Ļebedevs. Savukārt trešā vieta svarā līdz 60 kilogramiem Vadimam Kovaļovam un Vladimiram Proščenko.

Vieglatlētikā jauniešiem 110 metru barjerskrējienā zelts Vladislavam Semušinam, 400 metru barjerskrējienā uzvara Maksimam Sinčukovam, bet 2000 metru kavēkļu skrējienā 2. vieta Denisam Vološinam. Jaunietēm arī veiksmīgs bija barjersprints, kurā 100 metru distancē 1. vieta Jūlijai Rjazanovai. Tāpat otrā Līvija Grantiņa bija divos kilometros ar kavēkļiem. 400 metros ar barjerām Liepājai dubultuzvara. Pirmā Rjazanova, bet otrā Grantiņa. Vēl viena godalga mūsējiem arī trīssoļlēkšanā, kurā bronzu izcīnīja Sindija Grīnberga.

Vindsērfinā "Techno 293" klasē septiņu braucienu summā pārliecinoši otrā bija Aleksandra Kaupa, apsteidzot citu mūsu pilsētas pārstāvi Nikolu Ceplenieci.

Olimpiādi veiksmīgi aizvadīja arī Liepājas tenisisti, kas savāca pilnu godalgu komplektu. Meitenēm uzvarēja Margareta Rebeka Mertena, bet 3. vieta Elīnai Zīvertei. Puišu konkurencē 2. vieta Tomam Rolim.

Futbolā mūsu jauniešu komandai neizdevās sekot meiteņu piemēram. Savas grupas cīņas viņi pabeidza ar 5:1 uzvaru pār Tukumu, bet pusfinālā pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā ar 1:3 piekāpās Daugavpilij, tomēr mačā par 3. vietu ar 5:0 tika sagrauta Smiltene. Basketbolā liepājnieki cīņā par bronzu ar 63:88 atzina madoniešu pārākumu.

Sporta vingrošanas daudzcīņā jaunietēm 3. vietu ieņēma Anastasija Dubova, kura izcēlās arī individuālajos vingrinājumos. Līdztekās Nastjai vēl viena bronza, bet brīvajās kustībās zelts. Godalgu Liepājai atnesa arī tekvondo, kurā svarā līdz 63 kilogramiem otrais bija Kirils Kasevičs.

Laimīgajā 4. vietā handbolā palika abas Vaiņodes novada komandas. Cīņā par 3. vietu meitenes ar 18:19, bet čaļi ar 27:40 piekāpās Skrīveru handbolistiem. Savukārt aizputnieki pie visām savām astoņām godalgotajām vietām tika šaušanā.

Pašvaldību cīņā Liepājas komanda tikai pašā sacensību izskaņā iekļuva četriniekā, pēc kopējā medaļu skaita apsteidzot olimpiādes rīkotājpilsētu Ventspili.

Autors: "Kurzemes Vārds"

Atpakaļ