Pašvaldība piešķir naudas balvas 44 teicamniekiem

Ceturtdien, 5. jūnijā Liepājas Domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis un Izglītības pārvaldes vadītāja Ludmila Molčanova sveica tos 44 vidusskolēnus, kuri beiguši skolu ar teicamu un izcilu vērtējumu. Šo mācību gadu noslēdzot, ir par sešiem teicamniekiem vairāk nekā pirmajā mācību semestrī. Izcilie skolēni saņēma pašvaldības Pateicības un  naudas prēmijas 70 eiro apmērā.

Vilnis Vitkovskis skolēnu sasniegumus salīdzināja ar kāpšanu augstā kalnā, kad ceļā jāpārvar arī grūti brīži, bet, sasniedzot virsotni, ir milzīgs prieks un paveras plaši apvāršņi. “Dzīve ar laiku pierādīs, vai Jūsu ieguldītais darbs bijis tā vērts”, teica Vitkovskis. Mēra vietnieks pateicās arī bērnu vecākiem un pedagogiem, novēlot visiem saulainu vasaru, kas ļaus uzkrāt spēkus jaunam darba cēlienam.

Daudzi skolēni spējuši saglabāt augstāko vērtējumu 9 un 10 līdz mācību gada beigām, vairāki nākuši klāt no jauna, bet daži arī nav spējuši noturēt augsto līmeni.  Ar izcili labām sekmēm visa mācību gada garumā izcēlušās Anna un Veronika Vasiļevskas no Liepājas 12. vidusskolas (tikai viens vērtējums„9”), Annija Barona no Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas (3 vērtējumi ”9”) un citi. Visvairāk teicamnieku šoreiz bijuši Raiņa 6. vidusskolā (10), Liepājas 8. vidusskolā (9), Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā (7) un A.Puškina 2. vidusskolā (7).

Izglītības pārvaldes vadītāja Ludmila Molčanova novēlēja visiem veiksmīgu arī trešo semestri, jo mācīšanās nebeigsies arī vasarā, apgūstot jaunu pieredzi un iespaidus. Savukārt vidusskolēniem Molčanova novēlēja izvēlēties veiksmīgu tālāko dzīves ceļu.

Pasākumā jautrību radīja dažādi asprātības uzdevumi un cirkus studijas „Bez Temata” priekšnesumi. 

Kā zināms, 2013. gada martā Liepājas Dome apstiprināja  nolikumu "Par talantīgo izglītojamo finansiālu motivāciju”, lai stimulētu ne tikai mācību olimpiāžu uzvarētājus, bet jauno talantu izaugsmi, attīstību un labākus mācību rezultātus  visās Liepājas vispārizglītojošās skolās. Naudas prēmijas teicamniekiem tiek piešķirtas divas reizes gadā – pēc pirmā mācību semestra un mācību gadu noslēdzot.

 

Gunta Jākobsone,
sabiedrisko attiecību speciāliste
 

Atpakaļ