Pašvaldība no 1.janvāra pārņems SK "Liepājas metalurgs" bērnu un jauniešu sportu

Sporta klubs "Liepājas metalurgs" šonedēļ nosūtīja vēstuli pašvaldībai ar lūgumu pārņemt jauno futbolistu un hokejistu apmācību, un ceturtdien Liepājas domes sēdē deputāti to atbalstīja.

Šobrīd klubā trenējas 629 audzēkņi 20 treneru vadībā. Pārņemt sporta kluba funkcijas aicināja arī Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš, jo pretējā gadījumā būtu cietēji gan bērni, gan viņu treneri. "Viņiem ir bāze un jau divus gadus "Liepājas metalurgs" veiksmīgi realizējis šo programmu sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, par akreditēto programmu no valsts saņemot 96 tūkstošus latu treneru atalgojumam. Tie ir 70 procenti no nepieciešamā atalgojuma treneru algām," norādīja A.Lagzdiņš. Par to, ka sporta klubs savas funkcijas varētu nodod pašvaldībai, ir notikušas konsultācijas ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes un sporta departamentu un Izglītības kvalitātes valsts dienestu.

Domes priekšsēdētājs Uldis Sesks atzina, ka šo iniciatīvu no sporta kluba ir gaidījis, jo par iespējamu jauno futbolistu un hokejistu apmācību jau runāts labu brīdi. Vēstuli pašvaldība saņēmusi otrdien, 12.novembrī. "Mums nu beidzot ir iespējas pārņemt šīs funkcijas un pretendēt uz Izglītības ministrijas finansējumu, ieviest skaidrību vecākiem un sportistiem," piebilda U.Sesks.

Deputāts Jānis Vilnītis piekrita, ka lūgums ir jāatbalsta, lai šis jautājums "nekarātos" gaisā, tajā pašā laikā vēršot uzmanību uz to, cik, piemēram, pašvaldībai izmaksās sporta bāzu uzturēšana, sporta zāļu nomas, formu nomas utt. U.Sesks norādīja, ka par to tiks runāts citā reizē, tagad ir runa "par to, vai pārņemam vai ne".

Finanšu pārvaldes vadītājs Ronalds Fricbergs norādīja, ka "nav jau tā, ka dzīvojam alā un nezinām ko pārņemam". Ar to domājot līdzšinējo veiksmīgo sporta kluba darbību. No pilsētas budžeta nākamgad tiks piešķirts finansējums profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu "futbols" un "hokejs" realizācijai, kā arī sporta bāzu uzturēšanai, sporta zāļu nomai formu un ekipējuma iegādei, transporta pakalpojumu apmaksai, medicīnas pakalpojumiem, dalībai sacensībās un sacensību organizēšanai. Aptuveni ir zināms, ka sporta kluba programmu pārņemšana pašvaldībai varētu izmaksāt apmēram pusmiljonu latu gadā. Pašlaik 2014. gada budžeta projektā tam paredzēti 250 tūkstoši latu. Budžets vēl nav apstiprināts.

Savukārt par šogad pašvaldības doto naudu sporta klubam R. Fricbergs teica: "Devām tikai ar tādu nosacījumu, ka skaidri redzam, kur tā nauda aiziet – komunālajiem pakalpojumiem, tehnisko darbinieku algām, sportistu vešanai uz sacensībām jeb transporta izdevumiem, viss ir caurspīdīgi."

Bet 2013. gada budžeta grozījumos, par kuriem dome lēma ceturtdien, plānots piešķirt 1370 latu, kas paredzēti viena cilvēka algošanai jau šogad un datora iegādei Sporta pārvaldei, lai Sporta spēļu skola jau varētu pārslēgt līgumus par nākamā gada nodarbībām ar jauno futbolistu un hokejistu vecākiem, lai nodrošinātu nepārtrauktību. "Ir organizatoriski darbi, kādam tas ir jādara, tāda cilvēka pašlaik nav, bet tas ir vajadzīgs," teica R. Fricbergs redakcijai.

Profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu "futbols" un "hokejs" īstenošanu veiks Liepājas Sporta spēļu skola.

Līdz šā gada 2.decembrim Sporta pārvaldei, kas kontrolēs pieņemtā lēmuma izpildi un piešķirto līdzekļu izlietošanu paredzētajiem mērķiem, ir jāsagatavo budžeta projekts 2014.gadam, lai nodrošinātu profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu "futbols" un "hokejs" īstenošanu.

Ar deviņām balsīm par, vienu pret un četriem deputātiem atturoties domnieki atbalstīja programmas nonākšanu pašvaldības pakļautībā no 1.janvāra.

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ