Pašvaldība “draudzēsies” ar Stradiņa universitāti

Pilsētas domes sēdē šodien, 19.martā pieņemts lēmums apstiprināt sadarbības līgumu "Par ilgtermiņa stratēģisko sadarbību" starp Liepājas pilsētas domi un Rīgas Stradiņa universitāti.

Kā skaidro Vides un veselības daļas vadītāja Ineta Stadgale, šāds solis bija nepieciešams, lai sekmētu Liepājas pilsētas un Kurzemes reģiona tautsaimniecības attīstību inovāciju, zinātnes un pētniecības jomā, nodrošinot konkurētspējīgas studijas, garantētu sabiedrības ilgtspējīgu attīstību, kā arī lai īstenotu Liepājas pilsētas attīstības programmas 2015.-2020.gadam noteiktos uzdevumus, ir sagatavots lēmuma projekts par sadarbības līgumu, kurš paredz slēgt divpusēju sadarbības līgumu ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU).

Sadarbības ietvaros var tikt realizētas dažādas aktivitātes, tajā skaitā savstarpēja iesaiste zinātniski pētnieciskajā un mācību metodiskajā jomā, pastāvīga informācijas un pieredzes apmaiņa, dažādas prakšu un izglītības aktivitātes, kopīgu projektu izstrāde un realizācija, sabiedriskās aktivitātes, infrastruktūras un citu resursu plašāka un efektīvāka izmantošana, studiju procesam nepieciešamās darbības izvēršana Liepājas pašvaldības teritorijā esošajās ārstniecības iestādēs, kas ietvertu studiju darba iespējas klīniskās vides apstākļos, darbu ar pacientiem, dažādu iekārtu praktisko izmantošanu, tai skaitā sadarbību stomatoloģijas, ģimenes medicīnas, infektoloģijas u.c. jomās.

Pušu sadarbība ir svarīgs pilsētas ekonomiskās izaugsmes faktors, veicinot inovācijas, zinātnisko darbību un pētniecību.

Tiek lēsts, ka izglītības un zinātnes atziņu izmantošana pašvaldības un tās administratīvajā teritorijā sekmēs esošo ārstniecības iestāžu attīstību, esošo un jaunu mācību programmu attīstību Liepājā u.c.

Atpakaļ