Pašvaldība atpirks “Daugavas stadionā” esošās būves


Pilsētas domes sēdē ceturtdien, 30.janvārī, kā papildjautājums bija iekļauts jautājums par sabiedrības vajadzībām nepieciešamā ēku īpašuma "Jūrmalas parks 3" atsavināšanu. Deputāti pieņēma lēmumu iegādāties “Daugavas stadionā” esošās būves pašvaldības īpašumā, portāls uzzināja pilsētas domes sēdē.

Pilsētas pašvaldībā 2014.gada 20.janvārī saņemts SIA "Sporta klubs Liepājas metalurgs" piedāvājums par nekustamā īpašuma "Jūrmalas parks 3" atpirkšanu saskaņā ar sertificēta vērtētāja vērtējumu stadiona funkciju nodrošināšanai. Nekustamais īpašums "Jūrmalas parks 3" reģistrēts Zemesgrāmatā uz SIA "Sporta klubs Liepājas metalurgs" vārda. Īpašums sastāv no septiņām būvēm: ieejas mezgla, sportistu ģērbtuvju ēkas, skatītāju tribīnes, austrumu puses skatītāju tribīnes, informācijas paviljona un divām TV un videooperatoru skatu platformām.

Būves atrodas uz Liepājas pašvaldībai piederoša zemesgabala "Jūrmalas parks 3" 34 901 kv.m platībā. Nekustamais īpašums "Jūrmalas parks 3" kopā šobrīd veido stadionu "Daugava" un tiek izmantots kā sporta infrastruktūra. Pašvaldības zemesgabala daļa saskaņā ar 2013.gada 16.decembra zemes nomas līgumu ir iznomāta SIA "Sporta klubs Liepājas metalurgs" ēku uzturēšanai un apsaimniekošanai.

Sporta pārvalde uzskata, ka Liepājas futbola materiāli tehniskā bāze, laukumi, tribīnes, ģērbtuves, ofisu telpas un noliktavas ir ļoti nozīmīgs elements šā sporta veida attīstībā: “Kvalitatīva infrastruktūra ir priekšnoteikums ne tikai augsta līmeņa mācību treniņu procesa realizēšanai, bet arī futbola pasākumu organizēšanai. Pēdējos gados Liepājas jaunatnes futbola treneri ar Liepājas domes atbalstu realizējuši daudzus starptautiskus futbola pasākumus, tādus kā bērnu turnīrus "Liepāja Spring cup", "Dobrecova kauss", "Liepāja Amber cup". Šīs sacensības regulāri pulcina ne tikai jaunos censoņus no Baltijas, bet arī no tādām valstīm kā Anglija, Vācija, Polija, Zviedrija, Somija, Krievija, Ukraina un Baltkrievija. Neapšaubāmi, šādi pasākumi ceļ pilsētas tēla atpazīstamību.”

“Ņemot vērā minēto, Liepājas pašvaldībai būtu nepieciešams iegūt šo nekustamo īpašumu savā īpašumā, lai atbilstoši normatīvo aktu prasībām izmantotu to pašvaldības funkciju realizēšanai,” rezumējusi Sporta pārvalde.

Deputāti pieņēma lēmumu pirkt no SIA "Sporta klubs Liepājas metalurgs" ēku nekustamo īpašumu "Jūrmalas parks 3", kas sastāv no septiņām būvēm, par 244 952 eiro. Tāpat nolemts pirkuma līgumā iekļaut vairākus nosacījumus, piemēram, to, ka pircējs sedz izdevumus, kas saistīti ar parakstu apliecināšanu uz līguma u.c., bet pārdevējs ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā pēc pilnas pirkuma maksas ieskaitīšanas kontā pārskaita Liepājas domei nekustamā īpašuma nodokļa parādu un kārtējo nekustamā īpašuma nodokli par 2014.gada janvāri un 2014.gada februāri par nekustamo īpašumu, kā arī aprēķināto soda naudu.

Tāpat nolemts nekustamo īpašumu bez atlīdzības nodot lietošanā SIA "Liepājas Olimpiskais centrs" tai deleģēto pašvaldības uzdevumu nodrošināšanai un apsaimniekošanai.


Autors: liepajniekiem.lv

Foto: A.Gertsons

Atpakaļ