Paraksta līgumu par Liepājas vieglatlētikas manēžas būvniecību

Piektdien, 5. augustā, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks  izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis un AS “UPB” valdes locekle Nora Kalna parakstīja sadarbības līgumu par Liepājas vieglatlētikas manēžas būvniecību.

"Esam gandarīti sākt jaunu posmu Liepājas sporta dzīves attīstībā. Jaunā manēža ļaus gan vietējiem, gan citu pilsētu un valstu iedzīvotājiem nodarboties ar sportu un citām fiziskām aktivitātēm pilnīgi jaunā kvalitātē. Liepājas vieglatlētikas manēža pilsētai un liepājniekiem ir ārkārtīgi nozīmīgs objekts. Tagad svarīgākais ir objektu uzbūvēt paredzētajos termiņos un vislabākajā kvalitātē, ” parakstot līgumu, sacīja V. Vitkovskis.

Turpinot attīstīt Liepājā sporta infrastruktūru, vieglatlētikas manēžas būvniecību plānots uzsākt 2016. gadā un noslēgtais līgums paredz, ka darbi veicami 16 mēnešu laikā. Jaunās vieglatlētikas manēžas būvnieks AS "UPB” tika noskaidrots 20.jūlijā, atkārtota iepirkuma rezultātā. Manēža tiks būvēta Rīgas ielā 50, pie Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas. 

"Liepāja ir mūsu mājas un mēs vēju pilsētā jūtamies ļoti piederīgi, vēl jo vairāk  - mums ir ārkārtīgi svarīga apkārtējā vide un tas, kā Liepāja izskatās, jo šo arēnu mēs būvējam arī saviem bērniem. Darīsim visu, lai iekļautos termiņos un objektu uzceltu pēc vislabākās sirdsapziņas, esam pilnībā pārliecināti par savām spējām šī objekta realizēšanā,” sacīja N. Kalna.

Liepājas vieglatlētikas manēžas būvniecībai paredzēts Izglītības un zinātnes ministrijas atbalsts, piešķirot valsts līdzfinansējumu 3 585 625, 00 eiro apmērā. Liepājas pašvaldības finansējums manēžas būvniecībai plānots 3 462 853, 49 eiro apmērā.

4900 m2 platībā plānots izvietot 200 m skrejceļu ar 4 celiņiem pa apli, iesildīšanās laukumu 6x40 m, 60 m sprinta taisni ar 4 celiņiem, sektorus ar nepieciešamo aprīkojumu augstlēkšanai, tāllēkšanai un lodes grūšanai, laukums basketbola, florbola, iekštelpu futbola un volejbola sporta spēļu vajadzībām, šķēpmešanas treniņsektors un saliekamās skatītāju tribīnes ar ne mazāk kā 500 sēdvietām. Tāpat plānota klints kāpšanas siena, trenažieri un sektors vingrošanai ar līdztekām un citu nepieciešamo inventāru. 

Manēžas projekts izstrādāts pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas noteiktajiem standartiem ar atbilstošu slēgto vieglatlētikas manēžu, kā arī pielāgotām telpām sportistu internātam. Manēža būs paredzēta izglītības iestāžu audzēkņu un sporta klubos iesaistīto personu treniņprocesa apstākļu uzlabošanai, kā arī tā paplašinās iespējas rīkot starptautiska līmeņa sporta sacensības Liepājā. 

Papildu vieglatlētikas manēžai tiks būvēta arī četrstāvu ēka, kurā atradīsies ģērbtuves un apmeklētāju centrs, ēdnīca gan skolēniem, gan manēžas apmeklētājiem ar virtuvi un ēdamzāli, mācību klases, manēžas un Sporta spēļu skolas administrācijas kabineti, bibliotēka un sportistu internāts. Četrstāvu ēka būs savienota ar 5. vidusskolas ēku un manēžu.


Informāciju sagatavoja:
Zita Lazdāne
Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja

Atpakaļ