Par saņemto „Eiropas Gada pašvaldības” balvu apzaļumos Jaunliepāju

Par saņemto „Eiropas Gada pašvaldības” galveno balvu Ls 2000 apmērā apzaļumos teritoriju Jaunliepājā pie Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas – noslēdzoties balsošanai, tā lēmuši iedzīvotāji.

Par to, kurā vietā Liepājas pilsētā iedzīvotāji labprāt vēlētos redzēt papildu dekoratīvos apstādījumus, pašvaldības mājaslapā no 22. līdz 29. oktobrim tika rīkota balsošana.

Balsošanā kopā tika saņemtas 186 atbildes. Par jaunu apstādījumu izveidošanu pie Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas, starp Brīvības un Jelgavas ielu, nobalsoja lielākā daļa aptaujāto – 81 iedzīvotājs jeb 44% no kopējā aptaujāto skaita.

Otrs populārākais variants, kur izveidot jaunus apstādījumus, bija pie veloceliņa Jūrmalas parkā, virzienā uz Dienvidrietumu rajonu. Par šo variantu nobalsoja 42 iedzīvotāji jeb 23 %. Savukārt par variantu jaunus apstādījumus izveidot uz sadalošās zaļās joslas Pulvera – Brīvības ielas galā, pie pilsētas austrumu robežas, nobalsojuši 33 iedzīvotāji jeb 18 %, bet par to, ka jauna zaļā rota nepieciešama uz jaunizbūvētā apļa Cukura – Grīzupes ielas krustojumā, nobalsojuši 30 iedzīvotāji jeb 16 %.

Liepājas pilsēta, uzvarot konkursā „Eiropas Gada pašvaldība 2013”, saņēma naudas balvu Ls 2000 apmērā. Lai pilsētu padarītu vēl krāšņāku, visu iedzīvotāju un viesu priekam par saņemto naudas balvu nākamajā gadā paredzēts izvietot papildu dekoratīvos apstādījumus.

Kā iepriekš ziņojām, 18. oktobrī Liepājas Latviešu biedrības namā notika konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2013” apbalvošanas ceremonija. Liepāja konkursa ietvaros saņēmusi augstāko apbalvojumu un kļuvusi par „Eiropas gada pašvaldību 2013”.


Informāciju sagatavoja:
Dace Ķēde,
Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ