Par prezidenta kandidātu ZZS centīsies vienoties bez iekšējā balsojuma

Pirmdien Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes un frakcijas kopsēde centīsies vienoties par kandidātu prezidenta amatam no sava politiskā spēka bez iekšējā balsojuma, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” pastāstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS būs jāizšķiras starp Latvijas Zaļās partijas piedāvāto aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa un Liepājas partijas virzīto Liepājas mēra Ulda Seska kandidatūru. „Abi, manuprāt, ir godīgi un cienīgi būt par paredz amata kandidātu,” komentēja Brigmanis.

Brigmanis pastāstīja, ka abi iespējamie kandidāti ir tikušies un pārrunājuši situāciju. Viņš gan nezinot, kā šīs sarunas beidzās.

ZZS gan nevēlas, lai starp abiem iespējamiem pretendentiem būtu ļoti liela cīņa par virzīšanu. Turklāt ZZS nav plānots balsojums, izvēlētos vienu kandidātu, bet gan tiek cerēts panākt konsensus lēmumu, pastāstīja Brigmanis.

Jau ziņots, ka pirmdien ZZS varētu piedāvāt savu prezidenta amata kandidātu koalīcijas partneriem - „Vienotībai” un Nacionālajai apvienībai.

Arī vēstīts, ka  Andris Bērziņš aprīļa pirmajā pusē pavēstīja par nekandidēšanu uz Valsts prezidenta pilnvaru otro termiņu. Kā potenciālie prezidenta amata kandidātu minēti Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, Eiropas Kopienu tiesas tiesnesis Egils Levits, pret kuru gan iestājas lielākā daļa koalīcijas, diplomāts un Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš, kā arī oficiāli izvirzītie kandidāti - Latvijas Reģionu apvienības politiķis un Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars un Saeimas deputāts Gunārs Kūtris, kuru izvirzījusi opozīcijā esošā partija "No sirds Latvijai", tiesa tagd izskanējis, ka viņam nemaz nav atbalsta paša frakcijā.

 

Telefonintervija ar Augustu Brigmani

 

lsm.lv

 

Atpakaļ