Par pilsētas mēru ievēl Uldi Sesku; vietnieki – Gunārs Ansiņš, Silva Golde, Jurijs Hadarovičs

Šodien pulksten 10 sākās pirmā jaunā sasaukuma pilsētas domes sēde, ko sasauca Liepājas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ildze Lagzdiņa.

No “Liepājas partijas” (LP) ievēlētie deputāti domes priekšsēdētāja amatam izvirzīja līdzšinējā Liepājas mēra Ulda Seska kandidatūru, savukārt “Reformu partija” (RP) rosināja mēra amatam virzīt Gunāra Ansiņa kandidatūru. G.Ansiņš savu kandidatūru pats atsauca.

Ar 10 balsīm “par” un piecām balsīm “pret” par jauno domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Uldis Sesks (Liepājas partija (LP)). Pret viņu balsoja visi pieci domē ievēlētie Reformu partijas (RP) deputāti – Laila Atiķe, Atis Deksnis, Ģirts Kronbergs, Linda Matisone un Jānis Vilnītis.

Kā uzrunā pēc ievēlēšanas norādīja U.Sesks, domes galvenais uzdevums ir strādāt visu liepājnieku labā, tāpēc viņš aicināja visus trīs pašvaldībā ievēlētos politiskos spēkus sastrādāties savā starpā, nolikt pie malas stūrgalvību vai politiskās ambīcijas, ja tādas bijušas, un strādāt konstruktīvi un racionāli, lai pildītu tos solījumus, kas vēlētājiem doti priekšvēlēšanu laikā. Viņš arī norādīja, ka šim sasaukumam nākamajos četros gados priekšā ir vairāki nozīmīgi uzdevumi: pirmkārt, veicināt pilsētā ekonomisko attīstību, piesaistot arvien jaunus investorus un atbalstot esošos uzņēmumus. Tas ietver arī aktīvu līdzdarbību “Liepājas metalurga” krīzes situācijas risināšanā, no kā ir atkarīga gan pilsētas, gan tūkstošiem liepājnieku ekonomiskā dzīve. Otrkārt, nozīmīgs izaicinājums ir jaunais Eiropas fondu plānošanas periods, kas sāksies ar 2014.gadu, un tas nozīmē, ka pašvaldības pārstāvjiem jābūt pietiekami kompetentiem un profesionāliem, lai arī turpmāk spētu pārliecināt ierēdņus par liepājnieku vajadzībām un piesaistīt investīcijas pilsētas projektiem. Treškārt, kā galveno uzdevumu U.Sesks minēja uzdevumu strādāt tā, lai izaugsi Liepājā redz ne tikai statistikas atskaitēs, bet to jūt arī ikviens liepājnieks savā ģimenē – lai arvien vairāk tiek sakārtoti mikrorajoni, uzlabota sabiedriskā transporta sistēmu, atbalsts pedagogiem, kultūras, sociālās jomas darbiniekiem.

Domes sēdes darba kārtībā tika iekļauti seši papildjautājumi, tostarp par pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēšanu un komisiju sastāvu ievēlēšanu.

Par pilsētas domes priekšsēdētāja U.Seska vietnieku pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos ievēlēts Gunārs Ansiņš (LP), par vietnieku izglītības, kultūras un sporta jautājumos – Silva Golde (LP), par vietnieku tūrisma un investīciju jautājumos – Jurijs Hadarovičs (Saskaņas centrs (SC)). Visi trīs vietnieki ievēlēti, 10 deputātiem balsojot “par”, pieciem - “pret”.

Jaunie domes priekšsēdētāja vietnieki savus amata pienākumus sāks pildīt ar dienu, kas stāsies spēkā grozījumi domes nolikumā.

Portāls jau informēja, ka pirmā jaunā sasaukuma domes sēde bija paredzēta 19.jūnijā, taču tā tika atlikta jo politiskā spēka PCTVL līdere Elita Kosaka apstrīdēja vēlēšanu rezultātus. Tiesa E.Kosakas sūdzību noraidīja.

Tāpat jau ziņots, ka 1.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Liepājas domē iekļuva trīs politiskie spēki – Liepājas partija, Reformu partija un Saskaņas centrs. Koalīciju nodibināja Liepājas partija kopā ar Saskaņas centru.

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ