Paplašinoties uzņēmumam, Liepājā atvērs jaunu ražotni, radot 200 darba vietas

Uzņēmumu SIA „Cotton Club” un AS „Sanitars” vadītāji pēc tikšanās Liepājas domē vienojās par turpmākas sadarbības veidošanu jaunas ražotnes atvēršanai Liepājā, nākotnē radot papildus aptuveni 200 darba vietas.

Turklāt „Cotton Club” šī gada laikā paplašinās savu ražošanu A/S „Lauma” telpās, papildus darbā pieņemot līdz 40 darbiniekiem.

Uzņēmēji ir izstrādājuši jaunas ražotnes projektu, kas paredz izveidot vienu no lielākajām un modernākajām kokvilnas higiēnas preču ražotnēm Eiropā. Paredzēts, ka līdz 2015. gada septembrim tā uzsāks darbu, radot darba vietas aptuveni 200 cilvēkiem.

„Ilgstošās sarunās ar uzņēmumu „Cotton club” izdevies Liepājai piesaistīt jaunu investoru no Itālijas – kompāniju „Sanitars”. Šādas investīcijas rada nozīmīgu potenciālu darbvietu radīšanai, eksportam, augstākai pievienotajai vērtībai. Sadarbojoties ar itāļu uzņēmumu „Sanitars”, tiek saskatīta iespēja Liepājā izveidot jaunu ražotni ar unikālāko ražošanas sistēmu Eiropā, radot 200 jaunas  darba vietas,” pēc tikšanās ar uzņēmumu vadītājiem sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Uzņēmuma „Cotton club” prezidents Maralbeks Gabdsatarovs sarunā ar itāļu uzņēmuma „Sanitars” vadību, Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieku Gunāru Ansiņu un Latvijas Investīciju attīstības aģentūras direktoru Andri Ozolu atzina, ka sākotnēji par labu investīcijām Liepājā izlemts dēļ pilsētas labā ģeogrāfiskā novietojuma un atrašanās vietas tuvu ostai, kas sniedz ērtas eksporta iespējas, līdz ar to ļaujot samazināt loģistikas izmaksas. Kā zināms, SIA „Cotton club” 2013. gadā izveidoja kokvilnas higiēnas preču ražotni, radot ap 90 darba vietām.

Kā sarunā uzsvēra itāļu uzņēmuma „Sanitars” līdzīpašnieks un  kvalitātes vadītājs Dr. Andrea Lorenzotti, ražotnes izveidei svarīgs ir gan infrastruktūras nodrošinājums, cilvēku darbaspēks, kā arī pašvaldības ieinteresētība un atbalsts. Tieši sarunu gaitā ar uzņēmumu, kas Liepājā jau strādā, un ar pašvaldību var secināt, kādas priekšrocības ir izvēlētajai vietai uzņēmuma attīstībai.

Kā norādīja uzņēmēji, turpmākai ražošanas attīstībai nepieciešama augsta elektroenerģijas kapacitāte. Līdz ar to ar AS „Sadales tīkli” tika pārrunāti iespējamie risinājumi, lai varētu uzlabot elektroenerģijas pieslēgumu ražojošo uzņēmumu teritorijās.

Uzņēmums „Cotton Club”, kurš dibināts 2000. gadā, ir vadošais vates izstrādājumu un higiēnas līdzekļu ražotājs, kā arī viens no lielākajiem kosmētikas līdzekļu ražotājiem Krievijā. Tā ražotnes ir izvietotas Krievijā, Turcijā, Ķīnā un Latvijā, nodrošinot darbavietas vairāk kā 2000 darbiniekiem. Liepājas ražotne, kas izveidota 2013. gadā, ir pirmā, kas izvietota Eiropas Savienības teritorijā. „Cotton Club” savu produkciju piegādā vairāk nekā 600 klientiem visos Krievijas reģionos, Ukrainā, Baltkrievijā, Kazahstānā, Moldovā, Polijā, Latvijā un citās valstīs.

Uzņēmums „Sanitars” dibināts 1971. gadā un ir vadošais kokvilnas vates un spilventiņu ražotājs Itālijā. Uzņēmums ir viens no progresīvākajiem uzņēmumiem Eiropā, savā darbībā izmantojot un arvien ieviešot modernās tehnoloģijas un inovācijas. Pašreizējā uzņēmuma produkcijas kapacitāte ir 35 tonnas kokvilnas materiāla dienā un 80 miljoni vates spilventiņu iepakojumi gadā.


Informāciju sagatavoja:
Dace Ķēde
Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ