Olimpiskā diena apvienos sportiskumu un radošumu

Pēc nepilna mēneša, 26. septembrī, visā Latvijā norisināsies īpašs Olimpiskās komitejas veltīts pasākums jauniešiem “Olimpiskā diena 2014”, kuras devīze šajā gadā būs “Iepazīsties – mini handbols”. Olimpiskā diena Liepājā notiks Liepājas Olimpiskajā centrā, kurā plāno piedalīties bērni no 12 dažādām Liepājas mācību iestādēm.

LOK un Latvijas Handbola federācija (LHF) sadarbosies “Olimpiskās dienas 2014” pasākumu organizēšanā, kurā būs ne tikai tradicionālā kopīgā vingrošana vienlaicīgi visās pasākuma norises vietās Latvijā, trīs radošie konkursi un sacensības, bet arī īpaša programma, kas iepazīstinās ar handbola spēles pamatiem.

Pasākuma organizētāji prognozē, ka iepriekšējo gadu veiksmīgi aizvadīto “Olimpiskās dienas” norises, būtiski palielinās pašvaldību interesi un dalībnieku skaitu arī šā gada “Olimpiskās dienas 2014” pasākumos. Pagājušā gada rudenī “Olimpiskā diena 2013” vienkopus pulcēja un rīta vingrošanā piedalījās vairāk nekā 84 tūkstoši skolēnu 81 norises vietā visā Latvijā, kas atkal bija jauns pasākuma rekords. Šogad Olimpiskā diena norisināsies 154 Latvijas vietās, kopumā pulcējot gandrīz 84 000 dalībnieku.

Vienlaicīgi visās Latvijas “Olimpiskās dienas 2014” norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidos un fotogrāfijās iemūžinās iespaidus par tēmu “Ko es zinu par handbolu?”.

Papildus vienojošajiem pasākumiem, organizētāji “Olimpiskās dienas 2014” norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas.

“Olimpiskās dienas 2014” pasākumi būs bez maksas, visiem dalībniekiem tiks pasniegti SOK 2014.gada sertifikāti, bet labākajām komandām - speciālbalvas. Viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK kausu.


Zināšanai:

 

  • Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai cilvēkos vairotu Olimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu.
     
  • LOK “Olimpisko dienu” rīko Olimpiskās kustības popularizēšanas nolūkā, apliecinot savu atbalstu Olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīves veidam un godīgas spēles principiem sportā.
     
  • Ar katru gadu minētie sporta svētki kļūst populārāki. Sākotnēji LOK tos organizēja kā “Olimpisko skrējēju dienu” Rīgā. 2003.gadā skrējieni tika organizēti arī Olimpiskajos sporta centros ārpus Rīgas, bet 2008.gadā tie pārauga plašākā pasākumā – “Olimpiskajā dienā”, kurā paralēli sporta aktivitātēm ir iespēja tuvāk iepazīties ar Olimpiskajiem sporta veidiem, klātienē satikt Olimpiešus un kopā ar viņiem izmēģināt dažādus sporta veidus.
     
  • “Olimpiskās dienas” norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja atbalsta kopš 1987.gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu (118.gadadiena). LOK aicinājumam pievienojās 1992.gadā.


Norises vieta: LOC Arēna!


Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs
 

Atpakaļ