Notiks vērienīgi Jauniešu mājas atklāšanas svētki

10. un 11. oktobrī ar daudzveidīgām muzikālām un radošām aktivitātēm notiks oficiālie Jauniešu mājas atklāšanas svētki, lai iepazīstinātu ar jauniešu iespējām Liepājā, Eiropā un jaukā, atraktīvā gaisotnē labi atpūstos.

Lai gan Liepājas Bērnu un jaunatnes centra ceturtā struktūrvienība - Jauniešu māja darbojas vairāk nekā mēnesi, tā vēl līdz šim tika uzposta, labiekārtota un aprīkota ar mūsdienīgu tehniku un mēbelēm, lai jaunieši tajā varētu justies mājīgi, radoši izpausties un saturīgi pavadīt šeit brīvo laiku atbilstoši savām vēlmēm un interesēm.

10. oktobrī Jauniešu māju apciemos Domes vadība, deputāti, sadarbības partneri, viesi no tuvākām un tālākām izglītības iestādēm, jauniešu centriem utt.

Savukārt 11. oktobrī plkst. 18.00 Jauniešu mājā uz īpašu pasākumu aicināti jaunieši, kuriem būs iespēja izklaidēties, iepazīties, baudīt un izdejot labu mūziku, darboties ar īpašu elektronisko instalāciju #Liepāja, tikties un iztaujāt vakara viesi - Eiroparlamenta deputātu Kārli Šadurski par tēmu „Jaunietis Eiropā”.

Atklāšanas svētku dalībniekus iepazīstinās ar atskatu uz Jauniešu mājas tapšanas gaitu un pirmo darbības mēnesi, to muzikāli papildinās jauniešu koris „Reverberācija” Andra Mockusa vadībā. 

Jaunums šoreiz būs #Liepāja, kas veidota kā elektroniska projekcija-instalācija uz sienas mūzikas istabā, kurā  ikviens varēs apskatīt Liepājas atspoguļojumu divos populāros sociālos tīklos Instagram un Twitter. Instalācijas autors ir Valters Grišāns, Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas studiju programmas absolvents.

„Šoreiz mazāk es esmu mākslinieks, bet mākslinieki ir paši liepājnieki un Liepājas viesi, draugi un arī nedraugi, kuri veido projekciju saturu. Mana loma šoreiz bija šo atšķirīgo cilvēku skatījumu savīt kopā vienā elementā,” skaidro instalācijas autors. 

#Liepāja ir turpinājums Jauniešu mājas mēģinājumiem risināt pilsētvides attīstības jautājumus no jauniešu skatu punkta – jau septembrī Jāņa Jankevica un Pētera Riekstiņa vadībā notika video klases „Urbānā Liepāja”, kur jaunieši veidoja īsfilmas par Liepāju kā pilsētu, kura piemērota jauniešu izaugsmei. Filmas varēs noskatīties arī svētku viesi.
Aizraujoša solās būt iespēja ikvienam pasākuma dalībniekam piedalīties dejas stundā, ko ar Skype palīdzību vadīs atraktīvais dejotājs Pako no Portugāles.

Pēc sarunām  un diskusijām par klātesošo labu noskaņojumu parūpēsies bītmeikers NIKLĀVz no Rīgas un dīdžeju apvienība „Unknown Crusade”, BJC hip-hop dejotāji Sergeja Veļokorodova vadībā.

Jauniešu māja atrodas Liepājā, Kungu ielā 24, pagalmā blakus Pētera I namiņam.

Jauniešu mājas renovācija notika Latvijas un Lietuvas pārrobežu programmas projekta LLIV-221 „Jaunieši – sabiedrības attīstības un izaugsmes garants (COMMON FUTURE)” ietvaros. Latvijas un Lietuvas pārrobežu programmas projekta LLIV-221 „Jaunieši – sabiedrības attīstības un izaugsmes garants” mērķis ir radīt vidi, kurā ikvienam jaunietim būtu brīvi pieejamas dažādas bezmaksas aktivitātes, kas vērstas uz personības pilnveidi. Projektā kopā ar sadarbības partneri – Klaipēdas pašvaldību – paredzēts veikt vairākas aktivitātes – organizēt jauniešu konferences, pieredzes apmaiņas braucienus, teātra mākslas un mūzikas nodarbības, kino vakarus un citas aktivitātes. Projekta mērķauditorija ir Liepājas jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Visu projektu plānots realizēt līdz 2014. gada aprīlim.

Vairāk informācijas meklējiet: www.liepajasbjc.lv, www.jauniesumaja.lv, www.twitter.com/jauniesumaja, www.draugiem.lv/jauniesumaja/
 



Gunta Jākobsone
Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde
sabiedrisko attiecību speciāliste
Atpakaļ