Notiks seminārs pedagogiem un sociālajiem darbiniekiem par radošu mācību procesu

18. un 19. aprīlī Liepājas Olimpiskajā centrā notiks bezmaksas apmācību seminārs Liepājas izglītības iestāžu pedagogiem un sociālajiem darbiniekiem “Veselības izglītība ar radošo metožu palīdzību – “Lelle – veselības vēstnesis””, kas ļaus radoši mācīt dažāda vecuma bērnus un jauniešus par vispārējās higiēnas un pubertātes jautājumiem, informē Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Ķēde.

Semināru vadīs ārste – vecmāte, ginekoloģe Avigeila Mehani (Avigail Mayani), kas kopā ar leļļu meistariem rīko veselības izglītības seminārus visā pasaulē.

Apmācība notiks sadarbībā ar leļļu meistarēm Roši Danu (Rochi Dan) un Nofaru Ben-Ariju (Nofar Ben-Arye). Roši Dana ir viena no biedrības “Lelles bez robežām” (Puppeteers without borders) dibinātājām, leļļu teātra aktrise, teātra direktore, skolotāja un leļļu mākslas konsultante. Nofara Ben-Arija ir Izraēlas mākslas, ekoloģijas zinātņu skolotāja, ieguvusi bakalaura grādu demokrātijā.

Semināru organizē Liepājas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību Latvijā. 18. aprīlī tiks apgūti vispārējās higiēnas jautājumi, 19. aprīlī – pubertātes jautājumi.

Informācijai

Starptautiskās organizācijas “Puppeteers without Borders” (Lelles bez robežām) pārstāvji no Izraēlas nedēļas garumā, no 15. līdz 24. aprīlim, Rīgā, Jūrmalā, Liepājā un Daugavpilī pasniegs meistarklases un lekcijas sabiedrības veselības izglītības jomā.

Semināra laikā tiks pasniegtas meistarklases un lasītas lekcijas par dažādiem sabiedrības veselības jautājumiem, tostarp higiēnu, pubertāti, bērnu aprūpi, vardarbību ģimenē u.tml. tematiem.

“Puppeteers without borders” mērķis ir paplašināt sociālo darbinieku, sociālo pedagogu, skolu un pašvaldību institūciju psihologu un psihoterapeitu redzējumu darbā ar bērniem un pieaugušajiem. Lai risinātu problēmu un mudinātu uzticēties un komunicēt, darbā tiek izmantotas meistarklašu laikā darinātas lelles.

Atpakaļ