Nodod ekspluatācijā bērnudārzu "Pienenīte"

Pirmdien, 3. novembrī Liepājas pilsētas būvvaldes komisija pieņēma ekspluatācijā ar ES ERAF  līdzfinansējumu  renovēto pirmsskolas izglītības iestādi  „Pienenīte” Karostā. SIA firma „UPTK” nodeva Liepājai un mazajiem liepājniekiem tik svarīgo objektu gandrīz mēnesi pirms plānotā būvniecības termiņa beigām – 30.novembra. Jau šī mēneša beigās plānots uzsākt bērnu uzņemšanu.

Iestādes personāls pakāpeniski uzsāka darbu jau no 20.oktobra. Pašlaik notiek iestādes telpu tīrīšana un iekārtošana.  SIA „Green Design” ir  piegādājis  skaistas, krāsainas mēbelītes grupiņām.  SIA „Prāna Ko” – jaunu gultas veļu un traukus, SIA „Akute”- digitālās klavieres, SIA „Elektronikas tirdzniecības un apkopes centrs”- datortehniku un projektoru.  Telpu dizainu izstrādāja Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas šī gada absolvente - Beatrise Dzērve.

Līdz renovācijas pabeigšanai  bērnudārza „Pienenīte” audzēkņi tika izvietoti Liepājas 3.pamatskolā un citās Liepājas pirmsskolas izglītības iestādēs, bet tagad viņiem tiek dota iespēja atgriezties vienā no modernākajām pirmsskolas izglītības iestādēm Liepājā.

Iestādē darbosies divas  grupiņas bērniem no 1,5- 3 gadiem un būs piecas grupas bērniem no 3-7 gadiem- pavisam 156 vietas, kas ir par 96 vietām vairāk nekā pirms rekonstrukcijas uzsākšanas. Izveidotas arī deviņas jaunas darba vietas.

Projektēšanu  un autoruzraudzību veica SIA „Būvprojektu Vadība”  no Rīgas.

Par projekta būvuzraudzību atbildēja SIA „Komunālā pārvalde”, projekta vadību veica Liepājas  pilsētas Izglītības pārvalde.

Projekta „Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes „Pienenīte” infrastruktūras uzlabošana” (vienošanās Nr. 3DP/3.1.3.4.0/13/IPIA/VRAA/014/067) rezultātā tika uzbūvēta jauna ēka ar 120 vietām, pārejas galerija, siltināta un renovēta esošā ēka.  Abām bērnudārza ēkām ierīkotas jaunas iekšējās komunikācijas - ūdensvads, kanalizācija, elektrība, apkures un ventilācijas sistēmas. Uzbūvēts arī jauns žogs, renovēta saimniecības ēka, atjaunotas lapenes, izveidoti un nobruģēti celiņi.

Jaunajā sporta laukumā ir ieklāts mīkstais gumijas segums. PII "Pienenīte" ir trešais bērnudārzs Liepājā, kur izbūvēts sporta laukums ar mīksto gumijas segumu, kas nozīmē papildus drošību bērnudārza mazuļiem.

PII „Pienenīte” pirms rekonstrukcijas bija izvietota trīs ēkās, kuras nodotas ekspluatācijā 1950.gadā.  Ēkas celtas pirms 63 gadiem, pirms bērnudārza šeit bija karaspēka daļas noliktavas.

Projekta kopējās izmaksas ir EUR 1 662 638, tai skaitā ERAF finansējums un valsts budžeta dotācija EUR 1 197 288.


Gunta Jākobsone
sabiedrisko attiecību speciāliste
Liepājas pilsētas izglītības pārvalde

Atpakaļ