No jaunā mācību gada visi pirmklasnieki saņems 20 latu pabalstu

No jaunā mācību gada vecākiem, kuru bērni uzsāks mācības pirmajā klasē, piešķirs 20 latu pabalstu mācību līdzekļu iegādei. Pabalsti pirmklasniekiem Liepājas pašvaldībā tiek piešķirti pirmo reizi, un tas notiek programmas "Jauno ģimeņu un jaunu cilvēku atbalstam Liepājā", kura apstiprināta šā gada sākumā, portālu informē Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Tā kā daudzi vecāki jau sākuši interesēties par jaunā pabalsta saņemšanas iespējām, Sociālais dienests atgādina, ka pabalstu izmaksa notiks septembrī, kad būs nokomplektētas visas pirmās klases un apkopots pirmklasnieku skaits. Domes Saistošie noteikumi arī paredz, ka pabalstu vecāki saņem savā bankas kontā septembrī un oktobrī.

Tāpēc pirmklasnieku vecāki aicināti pirmajā skolas dienā, 2. septembrī, pavadot bērnus uz skolu, ņemt līdzi arī bankas konta datus, lai varētu skolā aizpildīt iesniegumu pirmklasnieka pabalsta saņemšanai. Sociālais dienests pēc Izglītības pārvaldes iesniegtajiem datiem sagatavos pirmklasnieku pabalstu saņēmēju sarakstu, lai no 9. septembra varētu uzsākt pabalstu izmaksu. Bērni no daudzbērnu ģimenēm, kuri uzsāks mācības pirmajā klasē, saņems tikai viena veida pabalstu  - tas vairs nebūs iekļauts akcijas „Skolas soma” izmaksājamo pabalstu sarakstos, kas paredz 10 latu pabalstu katram skolēnam mācību līdzekļu iegādei.

Liepājas skolās jau pašlaik mācās ap 800 bērnu no citām pašvaldībām. Līdz marta sākumam pilsētas vispārizglītojošo skolu 1. klasēs bija pieteikti 811 bērni, uzņemšana turpināsies līdz 1. septembrim.

"Liepājas skolas var piedāvāt kvalitatīvu izglītību, tāpēc esam ieinteresēti piesaistīt bērnus no plašas apkārtnes. Arī pabalstu 20 latu apmērā saņems visi Liepāja pirmklasnieki, neatkarīgi no savas deklarētās dzīves vietas," jaunā pabalsta ieviešanu skaidro Domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ