Ministrija strādā, lai metalurgam nebūtu jāpārmaksā par elektrību

Ekonomikas ministrija (EM) ir gandarīta, ka AS "KVV Liepājas metalurgs" ir atjaunojis ražošanu, patlaban ministrijā notiek darbs pie tā, lai uzņēmumam nebūtu jāpārmaksā par elektrību.

To  ražošanas atklāšanā sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Pirms maksātnespējas uzņēmums nodarbināja 10% no nozarē strādājošiem un radīja 1% no Latvijas iekšzemes kopprodukta, tāpēc Reizniece-Ozola izteica cerību, ka drīzumā šie rādītāji atkal tiks atjaunoti.

"Iepriecina tas, ka uzņēmums domā par to, kā radīt jaunus produktus un arī jaunas darba vietas," sacīja Reizniece-Ozola. Viņa arī aicināja "KVV Liepājas metalurga" īpašniekus vērsties EM un attīstībā izmantot pieejamos Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļus.

Savukārt finanšu ministrs Jānis Reirs (V) sacīja, ka uzņēmuma ražošanas atjaunošana pierāda valsts spēju aizstāvēt savas intereses un atrast ārvalstu investoru.

"Iepriecina, ka šis investors ir no valsts, kas ir arī Latvijas stratēģiskā partnere. Izmantojot gan investoru pašu līdzekļus, gan pieejamos Eiropas Savienības fondu līdzekļus, šī ir brīnišķīga iespēja Liepājā ražot ne tikai vienveidīgu produkciju kā līdz šim, bet attīstīt arī jaunus produkcijas veidus, kas būtu pieprasīti ne tikai Latvijas tirgū, bet arī citās valstīs," sacīja Reirs.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pauda gandarījumu, ka šodien atsāk strādāt viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem un izteica cerību, ka jau tuvākajā nākotnē "KVV Liepājas metalurgs" atkal kļūs par vienu no vadošajiem uzņēmumiem.

"Ceru, ka pakāpeniski un jau vistuvākajā laikā tiks atklāta ražošana arī nākamajos rūpnīcas cehos," sacīja Straujuma.

 

irliepaja.lv

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.
FOTO: Modris Helds

Atpakaļ