"Metalurga" kreditori paraksta dokumentus

"Liepājas metalurga" kreditori vakar parakstījuši nepieciešamos dokumentus, kas ļauj AS "KVV Liepājas metalurgs" pārņemt maksātnespējīgās kompānijas aktīvus, apliecināja "KVV Group" pārstāve Inese Ozoliņa.

Pēc viņas teiktā, līdz ar to "KVV Liepājas metalurgs" kļuvis par pilntiesīgu rūpnīcas īpašnieku. "Liepājas metalurga" administratora rīcībā tagad nonākšot arī nauda – pirmā iemaksa 20,5 miljonu eiro apmērā par pamatražotnes iegādi, ko novembra vidū rūpnīcas pircējs ieskaitīja darījuma kontā.

"Liepājas metalurga" jaunais īpašnieks neesot atkāpies no plāna ražošanu atsākt līdz šā gada beigām. Pagaidām gan nevarot pateikt, cik lielā apjomā tas notiks – vai darbs pakāpeniski atsāksies visā ražotnē, vai sākotnēji tikai velmētavā, norādīja Inese Ozoliņa.

"KVV Liepājas metalurgs" valdes loceklis Igors Kovaļenko vakar, aizbildinoties ar aizņemtību, nesniedza atbildi uz jautājumu, kad uzņēmums sāks pieņemt darbā strādniekus. Viņš sacīja, ka šo jautājumu komentēs vēlāk.

Jau rakstījām, ka "Liepājas metalurga" pārdošanas darījuma pabeigšanu aizkavēja sarunas ar pircēju un trīs nodrošinātajiem kreditoriem par līguma noteikumiem attiecībā uz atlikušo samaksu nākamajos desmit gados.

Atpakaļ