Mākslas centrā stāda idejas

Liepājā nesen atvērtajā mākslas centrā "Totaldobže"  (Muitas mājā, Vecajā ostmalā 54) uzsākta jauna tradīcija – zupu vakari, kas norisināsies kopā ar kādu notikumu. Pirmā zupu vakara ēdienkartē bija aukstā baltā zupa un "Ideju stādīšanas kabineta" atklāšana.

Mākslas centra "Totaldobže" pārstāvji Austra Straume un Kaspars Lielgalvis informēja, ka "Ideju stādīšanas kabineta" idejas autore ir māksliniece Laura Prikule, bet procesa vadīšana un ideju audzēšana nodota K. Lielgalvja rokās. "Ideju stādīšanas kabinets" ir interaktīva instalācija, kas būs atvērta visas vasaras garumā. Tajā ikviens Muitas mājas apmeklētājs varēs podiņā iestādīt savu ideju par to, ko vēlētos redzēt Liepājā, ko – Muitas mājā, kā arī ideja jāfiksē lielajā ideju rullī. Idejas Liepājai un Muitas mājai augs un ņemsies spēkā kabineta plauktā, bet ideju sev, iedēstītu podiņā, kopā ar instrukciju katrs var ņemt līdzi uz mājām, lai par to rūpētos pats. K. Lielgalvis stāsta, ka 26. septembrī, kad notiks laikmetīgās mākslas nakts "Akti naktī", lielais Liepājas ideju rullis tiks sarullēts un nodots Liepājas domei, lai tā uzzinātu liepājnieku un pilsētas viesu vēlmes un gaidas.

"Ideju stādīšanas kabineta" atklāšanā, kas bija arī mākslas centra oficiāla atklāšana, piedalījās arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis, kurš iedēstīja pirmo ideju par Liepāju, savukārt centra "Totaldobže" vadītājs K. Lielgalvis – par Muitas māju. Jau pirmajā dienā kā Liepājas, tā Muitas mājas rullī tika fiksētas un līdz ar to arī podiņos dēstītas vairākas labas idejas.

 

Atpakaļ