LVC autoceļa Liepāja-Rucava rekonstrukciju mēģinās sākt ātrāk, nekā pašlaik plānots

Autoceļa Liepāja-Rucava rekonstrukciju mēģinās sākt ātrāk par 2017./2018.gadu, kā patlaban paredzēts, trešdien Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē solīja Latvijas autoceļu pārvaldītāja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC)  un Satiksmes ministrijas pārstāvji.

LVC tehniskais direktors Valdis Laukšteins sēdē informēja par plānotajiem rekonstrukcijas darbiem Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā no 2014.līdz 2020.gadam, taču Liepājas mērs Uldis Sesks bija neizpratnē, kāpēc autoceļa Liepāja-Rucava rekonstrukcija paredzēta tikai 2017./2018.gadā.  "Līdz tam laikam šis ceļš vienkārši nebūs braucams," teica Sesks.

Gan Laukšteins, gan satiksmes ministrs Anrijs Matīss Liepājas mēram norādīja, ka Latvijas autoceļu plānoto remontdarbu secību iespējams mainīt un apliecināja, ka mēģinās konkrēta ceļa rekonstrukciju sākt ātrāk.

LVC tehniskais direktors gan piebilda, ka, iespējams, Eiropas Komisijai varētu būt kādi iebildumi par to, ka Latvija maina plānoto autoceļu remontdarbu secību, jo patlaban tā ir noteikta prioritāri.

Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padome ir valdības izveidota institūcija un to vada premjers. Padome piedalās nozares politikas veidošanā, noteiktā kārtībā sniedzot priekšlikumus un atzinumus valdībai un citām institūcijām.

Autors: BNS

Atpakaļ