Liepājas Raiņa 6.vidusskolai piešķirts Microsoft Showcase School statuss

Microsoft Showcase School statuss, kas norāda uz to, ka skolas vadība savā mācību iestādē radījusi inovatīvu mācību vidi, Latvijā piešķirts tikai divām skolām – Liepājas Raiņa 6. vidusskolai un Siguldas pilsētas vidusskolai. 2014. – 2015. gadā kopumā šāds statuss pasaulē piešķirts tikai 150 skolām.  

Microsoft Showcase Schools ir inovāciju ziņā vadošās skolas, kur skolu vadībai ir skaidrs redzējums par pārmaiņām. Šie vadītāji ir radījuši inovatīvu, uz tehnoloģijām balstītu  mācību vidi, kur skolēni pašmācības ceļā veido savus sasniegumus, tādējādi padarot mācību procesu daudz aizraujošāku.

„Jūs esat izvēlēti kā daļa no elitāras skolu grupas, jo jūsu īpašā pieeja, pārveidojot mācību vidi un radot pārdomātu apmācību sistēmu, nodrošina inovatīvu 21.gadsimta prasmju apguvi. Sadarbojoties ar Microsoft Showcase skolām, mēs ceram uz nepārtrauktu pilnveidošanos un programmas uzlabošanu,” apsveikuma vēstulē raksta Showcase School programmas vadītājs Marks Sparvels.

Lai uzzinātu vairāk par Microsoft Showcase Schools programmu un sveiktu skolas vadību, otrdien, 3.februārī, Liepājas Raiņa 6.vidusskolā viesojās arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis.

Kā stāsta Raiņa 6.vidusskolas direktors Kārlis Strautiņš, skolu raksturo atvērta mācību vide. Saistošums un prieks šajā skolā ir mācību procesa pamatelementi. Skolā tiek nodrošināti jēgpilni starpbrīži ar brīvpieejas žurnāliem un interneta stendiem skolas gaiteņos. Šeit darbojas aktīva skolēnu līdzpārvalde un skolas radošā televīzija sociālās atbildības pilnveidei. Mācību stundās pētniecība tiek uztverta kā pašizziņas līdzeklis, tehnoloģijām ir produktīvs pielietojums. Radošums, konkurētspēja nākotnē, radošās domāšanas metodes stundu plānošanā, jaunie mediji radošajā angļu valodā, moderēšana izglītības procesā ir skolas ikdiena. Skolotājs ir mācību procesa moderators un ar koučinga principu motivē skolēnus patstāvīgam izziņas darbam. Skola balstās uz „ZIVVS” – zināšanu un iemaņu veicinoši vērtējoša sistēmu, kas nodrošina sistemātisku un patstāvīgu mācīšanās laika plānošanu, nosakot savas prioritātes un vienlaicīgi apgūstot dažādus priekšmetus dažādos līmeņos un blokos. Skolas moto ir „Tradīcijā balstītas inovācijas spēj pacelt skolu spārnos.”

Liepājas Raiņa 6.vidusskolas pamatnostāja ir spēja mainīties līdzi sabiedrības, vides, zinātņu un tehnoloģiju attīstībai un veidot 21. gadsimta izglītības komūnu, kur pamatizglītība balstās uz skolēna interesēm un aizrautību, kur zinātnē un piedzīvojumā dzimst jaunas idejas, kur vide mainās līdzi bērnam un kur ikvienam skolēnam ir iespēja uzdrīkstēties un uzsākt Eiropas līmeņa projektus.

Evita Enģele, sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ