Liepājas pilsētas attīstības dokumentu publiskā apspriešana ilgs vēl divas nedēļas

Turpinoties Liepājas pilsētas attīstības dokumentu publiskajai apspriešanai, kas ilgs vēl divas nedēļas, līdz 21. februārim, aicinām iedzīvotājus būt aktīviem un izteikt savu vērtējumu, viedokli un priekšlikumus par pilsētas attīstības virzieniem. To var izdarīt gan apmeklējot publiskās apspriešanas, gan pašvaldības mājas lapā elektroniski aizpildot novērtējuma anketu , gan rakstot domei adresētu iesniegumu.

Publisko apspriešanu norises laiki un vietas šonedēļ:
 
  • pirmdien, 10. februārī, plkst. 15.00 Liepājas domes lielajā zālē notiks tikšanās ar Kurzemes plānošanas reģiona un apkārtējo novadu pašvaldību pārstāvjiem;
  • trešdien, 12. februārī, plkst. 14.00 Liepājas domes lielajā zālē notiks diskusija par pilsētvidi – pilsētas saimniecību un vidi.

Publisko apspriešanu cikla noslēgumā tiks organizēts iedzīvotāju forums. Plašāka informācija par tā norisi un laiku – sekos.

Iepriekšējā nedēļā publiskās apspriešanas notika Karostas, pilsētas centra un Dienvidrietumu mikrorajonā. Šajās publisko apspriešanu reizēs piedalījās 40 iedzīvotāju.

Tikšanās reizē Karostā iedzīvotāji aktīvi iesaistījās diskusijā par sava mikrorajona attīstību, uzsverot, ka nepieciešams izveidot bērnu rotaļu laukumu, kā arī sakārtot skolu sporta infrastruktūru, veicinot bērnu un jauniešu nodarbošanos ar sportu. Tāpat tika izteiktas idejas par atpūtas vietas „Beberliņi” turpmāku attīstību. Izskanēja arī vairākas idejas par Liepājas ūdenstilpņu attīrīšanu, uzņēmējdarbībai piemērotu teritoriju izveidi, kā arī par Karostas mikrorajona „atdzīvināšanu” kopumā. Runājot par sadzīviskajām lietām, iedzīvotāji minēja notekūdeņu problēmas, trotuāru trūkumu un Karostas kanāla piesārņotību.

Savukārt pilsētas centra iedzīvotājiem aktuāli jautājumi bija par Vecliepājas kultūrvēsturiskā mantojuma un vecās apbūves sakārtošanu un saglabāšanu. Tāpat tika izteikta ideja, ka Siena tirgū būtu nepieciešams izveidot nelielu autoostas filiāli. Iedzīvotāji aicināja izvērtēt Vecliepājas ielu noslogojumu ar automašīnām un norādīja uz to, ka veikalu apmeklētāji veido autostāvvietas daudzdzīvokļu māju pagalmos, tādējādi mājas iedzīvotājiem nav vietas, kur novietot savu automašīnu. Ņemot vērā, ka centra rajonā aktīvi norisinās pagalmu labiekārtošanas un ēku renovācijas projekti, iedzīvotāji vērsās ar vairākiem sadzīviskiem jautājumiem par māju iedzīvotāju nespēju vienoties šajā jautājumā.

Dienvidrietumu mikrorajona iedzīvotājiem aktuālākais jautājums bija par ietvju sakārtošanu mikrorajonā un citviet pilsētā. Apspriedē tika diskutēts arī par to, kā atrisināt autostāvvietu problēmjautājumu mikrorajonā, kā pilsētā attīstīt ražošanu, kā veicināt bērnu iesaistīšanos ārpusskolas sporta nodarbībās. Tāpat iedzīvotāji bija ieinteresēti kurortoloģijas nozares attīstībā un iedzīvotāju aktīvās atpūtas veicināšanā.

Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2030, Attīstības programmas 2020 un Vides pārskata dokumentus, kā arī plašāku informāciju par publiskās apspriešanas norisi var apskatīt pašvaldības mājas lapā www.liepaja.lv sadaļā „Sabiedrība” – „Sabiedrības līdzdalība”

Ir notikušas jau 13 publiskās apspriešanas par izglītības, jauniešu, sporta, veselības un aktīvās atpūtas, kultūras un tūrisma, uzņēmējdarbības, pensionāru biedrību un nevalstisko organizāciju tēmām. Tāpat apspriešanas notikušas Ezerkrasta, Ziemeļu priekšpilsētas, Zaļās birzs, centra, Karostas un Dienvidrietumu mikrorajonos.

 
Informācijai:
Ar Liepājas pilsētas attīstības dokumentiem var iepazīties publisko apspriešanu norises vietās, kā arī pilsētas bibliotēkās – Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā, Zivju ielā 7, Zaļās birzs bibliotēkā, Talsu ielā 39, Valtera bibliotēkā, Krūmu ielā 29, bibliotēkā „Libris”, M.Ķempes ielā 11, bibliotēkā „Varavīksne”, Liepājas Olimpiskajā centrā, Brīvības ielā 39.

Dokumenti ir pieejami arī Sociālajā dienestā, E.Veidenbauma ielā 3, Liepājas namu apsaimniekotājā, Tukuma ielā 1a, Liepājas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Rožu ielā 6, kā arī APC filiālē Mazā domē Karostā, Ģenerāļa Baloža ielā 1.

Novērtējuma un priekšlikumu anketu vai brīvā formā rakstītu iesniegumu par pilsētas attīstības dokumentiem līdz 2014. gada 21. februārim var iesniegt Liepājas pilsētas Domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā (APC) Rožu ielā 6, kā arī APC filiālē Mazā domē Karostā, Ģenerāļa Baloža ielā 1.

Sūtot pa pastu, vēstuli adresējiet Liepājas pilsētas Domes Attīstības pārvaldei, Rožu ielā 6, Liepājā, LV–3401.

Anketu var aizpildīt arī elektroniski Liepājas pilsētas pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv sadaļā „Sabiedrība” – „Sabiedrības līdzdalība” .

Lai, saskaņā ar normatīvo regulējumu, iekļautu Jūsu priekšlikumus publiskās apspriešanas kopsavilkuma dokumentā, jānorāda:
  • fiziskām personām – vārds, uzvārds, e-pasta adrese vai tālrunis;
  • juridiskām personām – nosaukums, darbības joma, e-pasta adrese vai tālrunis.

Publiskās apspriešanas kopsavilkuma dokuments tiks sagatavots un publiskots 30 dienu laikā pēc publiskās apspriešanas beigām pašvaldības mājaslapā.



Dace Ķēde, Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste
Atpakaļ