Liepājas pašvaldība līdzfinansēs deviņus projektus par 32 000 eiro

Liepājas pašvaldība līdzfinansēs deviņus mazu un vidējo komercsabiedrību īstenotos projektus, šim nolūkam atvēlot 32 000 eiro.

Kā intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija), ja pieejamais finansējums būtu bijis lielāks, atbalstīti tiktu vēl arī citi projekti.

"Šie nav vērienīgi projekti, bet gan mazu un aktīvu uzņēmumu iecereses," sacīja Sesks.

Šogad pavasarī tika rīkots mazo un vidējo komercsabiedrību projektu līdzfinansēšanas konkurss, kurā tika iesniegti 29 pieteikumi, no kuriem ekspertu komisija nolēmusi atbalstīt deviņus.

Lielākais pašvaldības līdzfinansējums, 7900 eiro, paredzēts kempinga izveidei Beberliņos. Projekts paredz izvietot kempinga mājiņas, treileru pieslēguma vietas un telšu vietas, un tā kopējās izmaksas sasniedz 29 887 eiro.

Dārgākais konkursā pieteiktais projekts ir SIA "Addiction" rīkotā konference "Subject: Creativity", kuras kopējās izmaksas sasniedz 112 662 eiro. Pašvaldība šo pasākumu nolēmusi atbalstīt ar 3000 eiro.

86 450 eiro paredzēts investēt elektrokartinga nomas izveidē Liepājā, un šo projektu pašvaldība atbalstīs ar 3500 eiro līdzfinansējumu.

3800 eiro līdzfinansējums piešķirts SIA "Liepaja bulk liner" kausēšanas darba galda izveidei politelēna konteineru oderu ražošanai, kā arī SIA "Koldak" jauna pakalpojuma izveidei - imersijas druka, kas piemērota dažādu virsmu un materiālu apstrādei.

Pa 2500 eiro līdzfinansējumam piešķirts katamarānu nomas izveide Liepājas kanālā starp tramvaja un jauno tiltu, ventilācijas sistēmas ierīkošanai kafejnīcas "Darbnīca" apmeklētāju telpā un virtuvē, jaunas tūrisma aktivitātes Karostas cietumā "Escape Room Karosta" izveidei, kafejnīcas "Makšķernieku nams" pakalpojumu klāsta paplašināšanai - peldošo laivu pontonu, laivu un katamarānu iegādei, elektropiegādes pieslēguma ierīkošanai.

Kā norāda pašvaldības pārstāvji pēc projektu realizācijas tiks radītas jaunas darba vietas, piedāvāti jauni pakalpojumi un radīti jauni produkti, tādējādi veicinot pilsētas sociāli ekonomisko situāciju.

 

Rietumuradio.lv

Atpakaļ