Liepājas partijas sarakstā gan pieredzējuši, gan jauni deputātu kandidāti

Liepājas partija nebaidās veidot jaunu politiķu ataudzi. Pašvaldību vēlēšanu sarakstā blakus ir gan politiķi un dažādu nozaru līderi, kuru darbs jau novērtēts un kuru pieredze ļauj uzticēties, gan arī jaunie un dedzīgie liepājnieki, kuri izlēmuši pievienoties Liepājas partijai, lai ar savu darbu veidotu Liepāju vēl labāku, skaistāku un interesantāku. 

Pieredzes un rūdījuma savienība ar jaunu skatījumu un aizrautību veido labāko komandu politikā. Tam piekrīt gan Liepājas partijas politiķi ar vērā ņemamu stāžu, gan arī politiķi, kuru pieredze ir vien dažu gadu garumā. Futbolists, bijušais Latvijas izlases spēlētājs, Liepājas domes deputāts Māris Verpakovskis atzīst, ka pieredzējušu Liepājas partijas politiķu klātbūtne bija svarīgs iedrošinājums, uzsākot darbu Liepājas domē: "Bija jau skaidri attīstības plāni, bija daudz aizsāktu lietu, atlika tikai darīt. Ir skaidrs, ka nekas nav noticis vienā dienā. Aicinu liepājniekus, lai novērtējat cilvēku darbu, kuri Liepājas domē strādājuši vēl ilgi pirms šī sasaukuma, kuri nav padevušies, meklējuši variantus, kāpuši pāri neveiksmēm, sarūgtinājumiem un atteikumiem, plānojuši, organizējuši un sasnieguši rezultātu, ar kuru lepojas liepājnieki, par kuru priecājas pilsētas viesi."

Māris Verpakovskis atgādina, ka pievienojās Liepājas partijas komandai, skaidri formulējot savus mērķus: "Mans sapnis un uzdevums liepājnieku labā bija Liepājas slēgtās futbola halles projekts, kas pavisam drīz pavērsies stadionā “Olimpija”. Māra Kučinska vadītās valdības laikā šī iecere tika nostiprināta un piesaistīts finansējums infrastruktūras sagatavošanai." Viņš arī atzīst, ka pēc četriem gadiem pilsētas domē daudz labāk izprot, cik laika prasa katras idejas īstenošana, lai salāgotu iedzīvotāju vajadzības ar pilsētas iespējām, un uzskata, ka komanda, kas spējusi paveikt tik liela mēroga darbu pilsētas sporta infrastruktūras izveidošanā – Liepājas Olimpiskais centrs, vieglatlētikas manēža, publiskie sporta laukumi, Tenisa halle, aktīvās atpūtas infrastruktūra – ir pelnījusi liepājnieku novērtējumu. "Tas, ko esmu iemācījies sportā: tikai komandas darbā ir spēks. Es stāvu un krītu par savu pilsētu un saviem komandas biedriem no Liepājas partijas. Šajās pašvaldību vēlēšanās es būšu viens no jums – būšu vienkāršs vēlētājs, un es aicinu 5. jūnijā ejiet un balsojiet par 5. sarakstu. Es to darīšu!" aicina Māris Verpakovskis.

"Man prieks, ka politikā ienāk jauni cilvēki, kuriem ir degsme un idejas, bet vienmēr vērtēju, vai tiem blakus būs zinoši kolēģi ar pieredzi. Politika ir darbs, un šis darbs kā jebkurš cits ir jāprot darīt," uzskata Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētāja un vairāku Saeimas sasaukumu aktīva deputāte sociālo jautājumu nozarē Aija Barča. "Šis nav eksperimentu laiks. Ejot uz vēlēšanām, izsvērsim ar prātu, kuram no politiskajiem spēkiem  varam uzticēties, kurš pratīs pārstāvēt liepājnieku intereses valdībā un kurš spēs savu darbu darīt profesionāli. Latvijas Pensionāru federācija vieno vairāk nekā 145 organizācijas Latvijā. Tāpēc varu teikt, ka pārzinu senioru vajadzības visā valstī. Problēmas visur ir līdzīgas un daļu no tām var risināt tikai valsts līmenī – kā pensiju indeksācija vai piemaksu par darba stāžu. Taču ir jautājumi, kas ir pašvaldību kompetencē," viedokli pauž A.Barča. Viņa uzskata, ka vispirms ir attieksme, vēlme ieklausīties iedzīvotājos un pašvaldības interese piedalīties risinājumos: "Katrai atbalsta sistēmai jābūt elastīgai un pieejamai tiem, kuriem tā tiešām nepieciešama. Es zinu, ka nepietiek ar vienu, diviem vai trim gadiem, lai tādu izveidotu. Sociālās palīdzības atbalsta sistēmas veidošanā Liepājā ieguldīts apdomīgs un ilglaicīgs darbs. Es noteikti aicinu Liepājas seniorus un katru pilsoni doties uz vēlēšanām. Izdarot izvēli, pārdomājiet, vai politiskais spēks ir spējīgs realizēt savus solījumus, vai izvēlētie deputātu kandidāti pratīs strādāt tautas labā. Mana izvēle balstīta uz darba novērtējumu, ne tukšiem solījumiem, tāpēc šajās vēlēšanās balsošu par 5.sarakstu."

Bijušais premjers Māris Kučinskis vērš liepājnieku uzmanību uz to, ka tuvākajā laikā pilsētai būs jārisina nopietni un arī sarežģīti jautājumi, tāpēc pilsētai labvēlīgam iznākumam ļoti svarīga būs politiķu pieredze: "Mēs redzam, ka pilsēta saskaras ar aizvien jauniem izaicinājumiem – gan saistībā ar neskaidro bijušā “Liepājas metalurga” teritorijas likteni, gan ostu reformām un citiem pārbaudījumiem. Tieši šādos laikos pieredze, zināšanas un rūdījums iegūst īpašu vērtību, lai pilsētas attīstības kursu izmanevrētu starp zemūdens aisbergiem."

Māris Kučinskis, nebūdams liepājnieks, vienmēr lepojies un pratis izcelt Liepājas sasniegumus: "Liepājas partijas vadībā un neatslābstošā darbā Liepāja ir sevi vienmēr parādījusi kā vienu no dominējošām Latvijas lielajām pilsētām. Un ne tikai vērtējot pēc statistiskas datiem vai saražotās produkcijas apjomiem. Es runāju par pilsētas spēju virzīties daudzpusīgos attīstības ceļos. Pat Eiropas mērogā tas ir izcili – spēja līdzvērtīgi strādāt pie attīstības un uzturēšanas jautājumiem kultūrā, sportā, inovatīvos projektos uzņēmējdarbībā, pilsētvides sakārtošanā, izglītības nozarē, veselības aprūpē. Tas viennozīmīgi ir “Liepājas partijas” komandas darbs pilsētas pārvaldē un noteikti katra liepājnieka personisks ieguldījums."

Lai top! 5. jūnijā par 5. sarakstu. 

Atpakaļ