Liepājas partijas pārstāvi virza premjera amatam

Zaļo un zemnieku savienības valde pirmdien vienprātīgi atbalstījusi Saeimas deputāta, Liepājas partijas pārstāvja Māra Kučinska kandidatūru Ministru prezidenta amatam. "Tas bija Liepājas partijas un ZZS kopīgs lēmums," pauda Liepājas partijas līdzpriekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

Viņš norādīja, ka pašreiz Ministru prezidenta amata kandidātu meklējumu process atgādina "nesaprotamu karuseli". "Lai to kaut nedaudz atšķetinātu, prezidentam bija jādod signāls par to, ka ir premjera kandidāts, ko atbalsta ZZS, un ar kuru viņš var rēķināties," sacīja G. Ansiņš, uzsverot, ka Mārim Kučinskim ir dziļas zināšanas pašvaldību jomā, viņš vada Lielo pilsētu asociāciju, savulaik bijis pašvaldību lietu ministrs. Tāpat G. Ansiņš atzīmēja, ka ZZS kandidātam ir pieredze darbā Saeimā. "Manuprāt, viņš ir ļoti pragmātisks un līdzsvarots potenciālais premjers," vērtēja Liepājas partijas līdzpriekšsēdētājs.

Savukārt ZZS paziņojumā presei norādīja, ka līdz šim publiski apspriestajām Ministru prezidenta amata kandidatūrām nav bijis ne sabiedrības, ne Saeimas vairākuma atbalsta. Tāpēc ZZS valde uzskata, ka jaunās valdības izveides process draud nonākt strupceļā. Līdz ar to ZZS vienprātīgi atbalstījusi M. Kučinska kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

No premjera amata jau atteikušies divi partijas "Vienotība" pārstāvji – finanšu ministrs Jānis Reirs un Valmieras mērs Jānis Baiks.

Pēc Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja atteikuma Valsts prezidents esot ticies ar "Vienotības" deputātu Kārli Šadurski un piedāvājis viņam uzņemties valdības veidošanu.

 

Atpakaļ