Liepājas partijas biedri kongresā lemj par gatavošanos 14.Saeimas vēlēšanām

Sestdien, 18. jūnijā, Liepājas partijas biedri kongresā lēma par sadarbības pārtraukšanu ar politisko partiju apvienību “Zaļo un zemnieku savienība”. Vienlaikus vienbalsīgi pieņemts lēmums par Liepājas partijas iestāšanos politisko partiju apvienībā “Reģionu Spēks”, lai kopā ar Ulda Pīlēna vadītās biedrības, Latvijas Zaļo partiju un Latvijas Reģionu apvienību pārstāvjiem startētu 14. Saeimas vēlēšanās. Kongresā bija pulcējušies 80 partijas biedru.

Kongresu atklāja partijas vadītājs Uldis Sesks un savā uzrunā raksturoja esošo situāciju valstī, ekonomikā, politikā, uzsverot, ka tas, kam šobrīd ejam cauri katru dienu, vēl pirms laika likās tikai teoretizējam, bet nu pārvērties par realitāti: “Tas ir politiskās atbildības un ētikas jautājums – mums ir jāattīra valsts politika no elementiem, kas nespēj paust savu viedokli pret karu Ukrainā vai šo militāro agresiju skaidro kaut kādās dīvainās pozīcijās.” 

Ar uzrunu kongresā uzstājās arī Liepājas partijas nosauktais premjera amata kandidāts 14. Saeimas vēlēšanās Māris Kučinskis. Viņš aicināja partijas biedrus apzināties, ka šis laiks ir robežšķirtne vērtībām, kurām sekojām.

Liepājnieks, uzņēmējs un arhitekts Uldis Pīlēns skaidroja savu viedokli, dibinot biedrību valsts saglabāšanai un attīstībai. U. Pīlēns emocionālā uzrunā uzsvēra, ka Ukrainas karš ir licis ikvienam Latvijas patriotam pārvērtēt, cik droši varam justies savā valstī, ģimenē, ikdienā, un šīs pārdomas liek atgriezties aktīvajā valsts politikā, rosinot uz sadarbību, izvērtējot Liepājas Apvienotā saraksta dibināšanas iemeslus vēl pirms 25 gadiem. 

Ar sveicieniem un uzrunām Liepājas partijas biedriem kongresā uzstājās arī Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars un Latvijas Reģionu apvienības vadītājs Edvards Smiltēns. Viņi pauda atbalstu politiskajai apvienībai un skaidroja pārstāvēto politisko partiju biedru viedokļus, uzsverot, ka šis ir laiks apvienoties, izslēgt viedokļu atšķirības nebūtiskajā un vienoties par valsts reģionālu attīstību, kā piemēru minot Liepājas Apvienotā saraksta pieredzi pilsētas attīstības plāna izstrādē un īstenošanā. Edvards Smiltēns uzsvēra, ka Liepāja ir piemērs visai Latvijai politisko apvienību veidošanā un sadarbībā mērķa vārdā.

Kongresā ar uzrunām uzstājās arī Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aivars Priedols un Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis. A.Priedols pauda viedokli par novada un pilsētas iedzīvotāju interešu un ikdienas vienotību. 

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunars Ansiņš iepazīstināja biedrus ar paveikto pilsētas attīstībā un ikdienas darba organizācijā. G.Ansiņš uzskaitīja arī darbus, kas tika iekļauti Liepājas partijas pašvaldību vēlēšanu solījumu sarakstā – grants ielu programma, bērnudārzu sakārtošana un rindu mazināšana, Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 titula iegūšana, izeju uz pludmali izbūve u.c.

Liepājas partijas biedri pirms balsojuma iesaistījās diskusijā par politiskās apvienības plānoto darbību, dibinātājiem un līderiem. Uz jautājumiem atbildēja un skaidrojumus sniedza U.Pīlēns un M.Kučinskis. Savukārt U.Sesks noslēguma uzrunā aicināja partijas biedrus būt aktīviem, sekot līdzi jaundibinātā politiskā spēka aktivitātēm un iesaistīties tās darbā.

Atpakaļ